Favoriete boeken over gezondheid en gezonde voeding

boeken-over-gezondheid

In de ongeveer 8 jaar dat ik bezig ben met voeding en gezondheid heb ik heel wat boeken doorgelezen! Heel veel boeken hebben mij ontzettend veel geleerd en het fijne aan sommige boeken is ook echt dat het soms van een totaal andere kant bekeken wordt. Ik vind bijvoorbeeld de Oosterse voedingsleer en Ayurveda ook erg interessant en probeer dit ook altijd mee te nemen in de adviezen die ik geef over voeding als natuurvoedingsadviseur. Oosters gezien bekijken ze de spijsvertering namelijk weer op andere manieren en kan je bijvoorbeeld adviezen krijgen over warmere, gekookte voeding bij een zwakke spijsvertering of weinig energie. Koude voeding kan namelijk je spijsverteringsvuur doven of verzwakken om het zo maar te noemen.
Hieronder zal ik een aantal boeken benoemen die echt de moeite waard zijn om aan te schaffen als je meer over voeding en gezondheid wilt weten en voornamelijk geïnteresseerd bent in gezond leven of afvallen op een gezonde manier, door je lichaam te voeden met wat de natuur te bieden heeft.

Het Energie Herstelplan – Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser

Erg interessant boek waarin ze onder andere kijken naar de belangrijke rol van de lever bij veel klachten zoals vermoeidheid. De lever en zijn belangrijke rol in de ontgifting / reiniging van het lichaam wordt ook uitgebreid besproken! Verder wordt de lever en al zijn functies uitgebreid beschreven. De lever en het verband met psychische klachten / problemen komt ook uitgebreid aan bod, zoals minder daadkracht en verslechterde frustratietolerantie door een overbelaste lever.
De Ayurvedische kijk op de lever en met betrekking tot de constituties (3 verschillende types) worden ook besproken en er wordt veel uitgelegd over wat de verteringsenergie verzwakt en versterkt + veel voorbeelden! Echt een prachtig boek wat ik zelf al een aantal jaren in de kast heb staan. Te bestellen via deze link op BOL.com; bol.com/energieherstelplan

De Hormoonfactor – Ralph Moorman

Heel fijn en toegankelijk / makkelijk te lezen boek met heel veel informatie over de hormonen. Hoe je door je hormonen in balans te brengen een gezond gewicht en goede gezondheid kunt krijgen, alles wordt tot in detail uitgelegd. Er worden dingen uitgelegd over de hormonen die invloed hebben op je eetlust en er is veel uitleg over de 9 belangrijkste hormonen voor een slank figuur. Een erg overzichtelijk boek waarin precies wordt uitgelegd waar elk hormoon wordt aangemaakt en wat de precieze functie is. Ook veel uitleg over de oorzaken van een disbalans in de hormonen, heel verhelderend! Vragenlijsten waarin je kunt zien welke hormonen bij jou uit balans zijn en de oplossing voor jouw verstoorde hormoonbalans! Ook tips qua recepten + supplementen staan in dit boek! Te bestellen via deze link op BOL.com; bol.com/dehormoonfactor

Bijnieruitputting – James L Wilson

Ben je moe? Uitgeput? Leef je onder ‘chronische stress’? Grote kans dat je last hebt van bijnieruitputting. In dit boek lees je alles over het stresssyndroom van de 21ste eeuw. Het is een zeer boeiend boek met veel informatie over de oorzaak en oplossingen voor bijnieruitputting.
Wat kan je doen qua voeding en supplementen? Je vindt hier een hoop informatie waar je veel mee kunt om jezelf te ondersteunen als je bijnieruitputting hebt.
Te bestellen via deze link op BOL.com; bol.com/bijnieruitputting

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Zechsal magnesium olie ervaringen
Magnesiumtekort symptomen
Waarom natuurlijke huidverzorging?