Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Recept voor heerlijke, gezonde falafel

IMG_3755

Easy falafel

Deze falafel is lekker, gezond en makkelijk te maken. Ik heb het gemaakt in de oven maar je kan het ook in een frituurpan of in een gewone pan gaan frituren, maar dan natuurlijk wel in kokosolie zodat het nog steeds gezond is. Het is mij niet echt goed gelukt om er burgers van te maken maar ik vond het zo ook heerlijk, ik at het gewoon los met een saus gemaakt van pindasaus met sambal er door, je kunt gewoon dit recept gebruiken en dan er nog extra sambal door roeren zodat het lekker pittig wordt.
Ik heb niet de precieze hoeveelheden er bij gezet omdat ik de meeste recepten gewoon op gevoel maak en vervolgens ook niet echt weeg of meet hoeveel ik van elk ingrediënt heb gebruikt.

123superfoods

Ingrediënten

Kikkererwten (gedroogde)
Keltisch zeezout
Komijn / Djinten (poeder)
Ui
Knoflook
*Kokosolie om de ovenschaal in te vetten

Week de kikkererwten in water (een avond van te voren).
Verwarm de oven voor op ongeveer 190 graden. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor/keukenmachine en mix het goed door elkaar. Vet de ovenschaal in met kokosolie en leg het mengsel in de ovenschaal. Ongeveer 30 minuten in de oven en halverwege proberen het kikkererwtenmengsel of de burgers om te scheppen zodat het aan beide kanten krokant wordt.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
appel sandwich
pittige rode linzenburgers