Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gezonde appel pindakaas sandwich

appel-pindakaas-sandwich

Gezonde appel pindakaas sandwich

Deze gezonde appel pindakaas sandwich is een perfecte vervanger van brood en vooral erg heerlijk met dit warme weer. Ik maak dit vaak als gezond tussendoortje en het is een heerlijke en vullende snack. Voor deze heerlijke gezonde appel pindakaas sandwich heb je maar 3 ingrediënten nodig!
Deze snack zou je ook mee kunnen nemen voor onderweg als je een goed broodbakje hebt en een beetje citroensap over de appel doet. Door het citroensap blijft de appel namelijk langer vers, anders wordt de appel eerder bruin.

Ingrediënten voor 2 personen

1 appel
pindakaas
muesli

Deze snack kan je natuurlijk op allerlei manieren variëren, je kunt namelijk ook amandelpasta of sesampasta (tahin) gebruiken. Brood eet ik eigenlijk bijna nooit dus voor mij is dit een perfecte ‘ broodvervanger ‘. Ik gebruik wel vaak gezonde crackers maar soms heb je gewoon even zin in iets anders en het kost altijd meer tijd om een gezonde dipsaus van avocado of een komkommerspread te maken, dit is dus ideaal als je weinig tijd hebt. Ik gebruik Jori Pindakaas van de Ekoplaza, lees altijd even de ingrediëntenlijst want de meeste supermarkten hebben geen gezonde pindakaas. De meeste pindakaas bevat helaas transvet. De muesli die ik heb gebruik is Goji Muesli van het merk Lima. Deze muesli van Lima is glutenvrij en tarwevrij. Het is ook lekker om gewoon wat noten zoals walnoten en paranoten over de pindakaas te strooien, dan heb je niet eens muesli nodig. Fijn gesneden dadels of rozijnen maken deze snack dan helemaal af qua smaak.

appelsnack

Bereiding van de gezonde appel sandwich

1. Verwijder het klokhuis
2. Draai de appel en snijd de appel door de midden
3. Deze twee helften kan je ieder nog een keer door de midden snijden
4. Nu heb je dus 4 ‘sneetjes’ appel, smeer wat pindakaas op 2 sneetjes en strooi de muesli er over heen. Doe dan de andere helft er weer boven op en klaar is je gezonde snack.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien