Tags

, , , , ,

Gezonde havermoutpap met banaan en cacao nibs

gezonde-havermoutpap-met-banaan

Gezonde havermoutpap met banaan en cacao nibs (suikervrij en vegan)

Ben je dol op havermoutpap? Probeer dan eens deze variatie op de gewone standaard havermoutpap. Het is eigenlijk net zo simpel als gewone havermoutpap alleen je voegt een banaan en wat cacao nibs toe! De cacao nibs maken het lekker crunchy en de combinatie met banaan zorgt ervoor dat de havermout nog iets zoeter wordt zonder het gebruik van kokosbloesemsuiker! Ik gebruik zelf wel regelmatig kokosbloesemsuiker omdat het een heerlijke en gezonde vervanger is van gewone suiker. Kokosbloesemsuiker is namelijk niet geraffineerd en bevat nog voedingsstoffen in tegenstelling tot de gewone witte suiker. Het is dus lekker en veel gezonder dan gewone suiker! Toch moet je niet teveel zoet nemen omdat het de ‘zoete trek / zoete smaak’ in stand houdt en teveel zoet is nooit goed! Teveel is sowieso nooit goed, zelfs teveel water drinken is niet goed. Neem dus af en toe wat zoet maar wen teveel zoet gewoon af, op den duur vind je het echt niet meer nodig om overal gezonde suikervervangers door te doen en zal je gewone snoep en zoetigheid veelste zoet vinden! Lees ook eens suiker is vergif voor je lichaam.

Ingrediënten

Rijstmelk (hoeveelheid ligt aan hoe dik je de havermoutpap wilt hebben)
Havermout
1 banaan
30 gram cacao nibs

Bereiding

Maak de havermoutpap door rijstmelk en havermout in een pannetje op het fornuis te zetten. Laat het langzaam opwarmen tot het echt een papje is geworden en voeg dan naar smaak nog wat rijstmelk toe (als het te dik is), zelf vind ik dikke havermoutpap niet lekker dus ik doe er in verhouding veel rijstmelk door. Wil je wel dikke havermoutpap? Voeg dan wat meer havermout toe! Schenk de havermoutpap in een kommetje en snij de banaan in plakjes en voeg de cacao nibs toe! Eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Vegan chocolademousse
Chia pudding
Munt dadel balletjes