Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gifvrij koken

gifvrij-koken

Gifvrij koken

Anti-aanbakpannen schadelijk voor de gezondheid
De meeste mensen weten wel redelijk wat qua eten wel en niet gezond is, maar veel mensen denken er niet over na dat we op veel andere manieren ook gifstoffen binnen kunnen krijgen. Twee andere belangrijke dingen waardoor we veel gifstoffen binnenkrijgen zijn cosmetica of het koken met anti-aanbak pannen.

De meeste anti-aanbak pannen bevatten de stof PTFE, deze stof is schadelijk voor de gezondheid en komt het snelste vrij als de pan beschadigd is of bij erg hoge temperaturen, maar ook bij normaal gebruik kan deze stof vrijkomen. De stoffen zijn zo schadelijk dat bij inademing van deze stoffen vogels dood kunnen gaan.
Helaas is dit niet de enige schadelijke stof die vrijkomt bij het koken met deze pannen, hieronder nog een paar schadelijke stoffen.

DFA, TFA, HFP, MFA: Deze stoffen worden in verband gebracht met allerlei aandoeningen en het kan zelfs tumoren veroorzaken. De stoffen worden opgeslagen in de lichaamsweefsels en daar kan je je hele leven last van hebben.

Welke pannen zijn het beste om in te koken?

Geëmailleerde pannen en pannen met een Thermolon laag zijn de beste keus. Als je iets gaat bakken is een pan met Thermolon laag wel handig, dat bakt minder snel aan.
Maak je een soepje of iets anders wat niet snel aanbakt dan kan je het beste geëmailleerde pannen gebruiken.

Gebruik nooit Teflon pannen.

Deze merken zijn een goede keus.
EcoSafe, GreenPan & BK Balans+

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Magnetron schadelijk voor de gezondheid
Suiker is vergif voor je lichaam
Vitaminesupplementen nuttig?