Tags

, ,

Hormoonbalans voor vrouwen – boekreview

hormoonbalans-voor-vrouwen

Zoals jullie misschien al hebben kunnen lezen ben ik nu sinds korte tijd natuurvoedingsadviseur en direct daarna ben ik begonnen met de opleiding trainer Hormoonfactor. De opleiding is natuurlijk ontzettend interessant omdat veel vage klachten heel goed hormonaal te verklaren zijn, helaas weten de meeste mensen niet zoveel over de hormonen en wat de invloed van hormonen zijn! Tijdens de lessen van Ralph Moorman kregen we natuurlijk te horen dat hij samen met Barbara Havenith (gynaecoloog) dit boek heeft geschreven over de hormoonbalans voor vrouwen en ik was natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar dit boek! Ik was zelf zo enthousiast dat er een boek werd geschreven over de Hormoonbalans voor vrouwen dat ik het graag zelf ook in de webshop wou verkopen. Je kunt het boek dus bestellen via deze link; http://www.123superfoods.nl/boeken/hormoonbalans-voor-vrouwen-ralph-moorman-en-barbara-havenith.html

Review Hormoonbalans voor vrouwen

Het boek is opgedeeld in 3 delen;
– Deel 1; Wat u moet weten over uw hormonen
– Deel 2; Hoe u weer in balans komt
– Deel 3; 38 vrouwenklachten opgelost

Het fijne aan dit boek is dat alles heel duidelijk wordt uitgelegd en je zult begrijpen dat hormonen een belangrijke rol spelen in ons lichaam. Ook worden er veel succesverhalen van andere vrouwen met allerlei klachten besproken waarbij de klachten door een verandering in voedingspatroon zijn weggegaan. 11 belangrijke hormonen worden besproken en de hele vrouwelijke cyclus wordt uitgelegd en zelfs de invloed van de pil. De 38 vrouwenklachten die besproken worden zijn; Acne, afwijkende uitstrijkjes, alopecia androgenetica (haarverlies), baarmoederkanker, bacteriële vaginose, blaasontsteking, borstkanker, cellulite, cystes in de eierstokken, endometriose, hart- en vaatziekten na de menopauze, hypermenorroe (menstruatiebloedingen), lactatieproblemen, lichen sclerosus (huidaandoening), lipoedeem, masthopathie (pijnlijke borsten), menstruatiepijn, migraine, misselijkheid in de zwangerschap, myomen (vleesbomen), osteoporose, overgangsklachten, PCOS, PMS, pijn bij het vrijen, pijnlijke eisprong, poliepen in de baarmoeder, postpartum depressie, postpartum thryreoïditis (trage schildklier na zwangerschap), tekort aan seksueel verlangen, urineverlies, vaginale droogheid, vaginale schimmelinfectie, verzakking, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsdepressie, zwangerschapsdiabetes en zwangerschapsmasker. Voor als deze klachten worden de symptomen, oorzaken en oplossingen besproken! Zeer interessant dus, zeker als je zelf een van de bovenstaande klachten hebt!
Ook worden er voedingssupplementen besproken zoals D-Mannose, Omega 3, Probiotica en nog veel meer, wat is het voor een supplement en waarbij kan het helpen?

Benieuwd geworden naar dit boek? Bestellen kan via deze link; http://www.123superfoods.nl/boeken/hormoonbalans-voor-vrouwen-ralph-moorman-en-barbara-havenith.html

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Kelp poeder – Jodium
Magnesiumtekort oorzaak
CBD olie werking