Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ice tea / IJsthee

recept-ijsthee

Ice tea / IJsthee recept

Het is belangrijk om voldoende water te drinken maar omdat alleen water drinken soms wat saai is kan je ook je eigen gezonde ijsthee maken. Omdat ik zelf graag ijsthee drink, maar liever niet al die suikers binnen krijg die zijn toegevoegd bij ijsthee uit de winkel, heb ik zelf ijsthee gemaakt. Het is lekker, vers en je kunt zelf variëren met de ingrediënten. Dit recept is gewoon basic en om het lekkerder te maken kan je bijvoorbeeld limoen, citroen of munt toevoegen.

Ice tea / IJsthee ingrediënten

4 eetlepels verse thee of 1 zakje thee (bijvoorbeeld zwarte thee of groene thee)
4 eetlepels kokosbloesemsuiker (of naar smaak meer of minder)
1 liter water

Bereiding Ice tea / IJsthee

Pak een trechter en zet deze op de fles, doe dan de thee en kokosbloesemsuiker er in en vul aan met water. Sluit de fles en schud het een beetje zodat de kokosbloesemsuiker oplost, zet het daarna in de koelkast. De smaak trekt er vrij snel in maar meestal laat ik het toch wel iets van een nachtje trekken zodat het ook echt naar ijsthee smaakt. Als je theezakjes gebruikt dan is het handiger om het in een pan te laten trekken en vervolgens in een fles te gieten. Als je de volgende dag de thee wilt inschenken heb je weer een trechter of zeefje nodig anders dan komt de losse thee in je glas. Gebruik liever geen plastic kan of plastic trechter/zeefjes omdat plastic schadelijk kan zijn.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Maak ook eens zelf chai tea latte of gezonde warme chocolademelk.

Heb jij zelf al eens ijsthee gemaakt??

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Fruit infused water
Cranberry cacao nibs smoothie
Cranberry blueberry smoothie
Smoothie met kokoswater