Tags
avocado, curry, djinten, gember, gezond, gezond glutenvrij, gezond veganistisch, gezond vegetarisch, glutenvrij, kardemom, kerrie, knoflook, komijn, koriander, lactosevrij, peper, rijst, suikervrij, tomaat, ui, veganistisch, vegetarisch, zeezout
Indiase rijst curry
Deze Indiase rijst curry is een van mijn favoriete gerechten, het is lekker & gezond, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en veganistisch
Ingrediënten
Het beste kan je gebruik maken van biologische ingrediënten
zilvervliesrijst
kokosolie of olijfolie om in te bakken
verse pepers (1/2)
(rode) ui (2 uien)
knoflook (3 teentjes)
gember
kokosmelk (zonder suiker en E-nummers)
appel
tomaat
avocado
zongedroogde tomaat
munt
*koriander (naar smaak)
komkommer
zeezout
kurkuma poeder
kardemom poeder
paprikapoeder mild
komijn djinten
Bereiding
Snij de ui, knoflook, gember en peper en bak het in een pan met olijf- of kokosolie. Doe de rijst in een pan met water en laat het gaar koken, ondertussen snij je de rest van de ingrediënten. Als de rijst gaar is giet je het af en doe je het in de pan bij de ui, knoflook, gember en peper, giet de kokosmelk erbij en de overige ingrediënten en het gerecht is klaar.
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Maak ook eens deze recepten;
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien