Kokoswraps (Paleowraps) met hummus (vegan, glutenvrij, suikervrij)

kokoswrap-recept-vegan-glutenvrij-suikervrij

Dit heerlijke recept met kokoswraps is snel te maken en ook eenvoudig mee te nemen! Kokoswraps online bestellen / kopen kan via deze link.
Kokoswraps worden ook wel paleo wraps genoemd en zijn wel iets duurder dan gewone wraps (prijs is normaal € 5,95 per 4 stuks, nu 20% korting dus maar € 4,76) maar het is het zeker waard, ze zijn heerlijk en de kokossmaak is niet echt overheersend.
Gewone wraps zitten vaak vol e-nummers en bevatten helaas tarwe en gluten (lees eens gluten en tarwe een gevaar voor de gezondheid en glutenvrij eten gezonder?), tarwe en gluten zijn helaas niet goed voor onze gezondheid en daarom kies ik er zelf voor om tarweproducten te vervangen. Bij veel producten is het eenvoudig een vervanger te kiezen zoals kokoswraps ipv wraps gemaakt van tarwe en rode linzenpasta of bruine rijst pasta ipv pasta gemaakt van tarwe. Ook brood is eenvoudig te vervangen, kies bijvoorbeeld voor YAM desembrood van Ralph Moorman of neem eens een rijstwafel met avocado. Binnenkort zal ik weer meer gezonde recepten gaan delen en vandaag begin ik met deze heerlijke kokoswraps die makkelijk te maken zijn!

De voordelen van kokoswraps zijn dat het raw (onverhit) is en geschikt is voor vegetariërs, veganisten, mensen die Paleo eten of glutenvrij, lactosevrij, maisvrij, zuivelvrij, eivrij en sojavrij eten (vanwege intoleranties).

Ingrediënten Kokoswraps
Kokoswraps
– Hummus (zelf maken!)
Zongedroogde tomaat
Zonnebloempitten en/of Pompoenpitten
– Sla

Pak een van de wraps uit de verpakking en smeer een laagje hummus op de wrap (maak de hummus het liefste zelf, binnenkort zal ik een recept plaatsen op Divine Vitalityy). Doe dan naar smaak wat zongedroogde tomaatjes op de wrap, een paar zonnebloempitten en/of pompoenpitten en een beetje sla. Oke heel veel groente bevat dit recept niet, je kunt natuurlijk altijd nog wat toevoegen zoals reepjes komkommer, wortel of wat avocado! Het is in elk geval snel te maken en beter dan alle kant- en klaar maaltijden die tegenwoordig zo veel worden gegeten!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
vegan sushi maken