Tags

, , , , ,

Pannenkoeken (basisrecept)

pannenkoek

Pannenkoeken (basisrecept)

Geen inspiratie meer voor je ontbijt of lunch? En ben je wel een beetje klaar met elke ochtend havermout? Maak eens deze lekkere pannenkoeken met zoete of hartige vulling. Warm zijn deze pannenkoeken heerlijk maar ook koud is heel lekker dus je kan dit prima meenemen als lunch voor op het werk of college. Oh ja, ik heb echt een hekel er aan als je alles moet afwegen en het aantal milliliter van water of rijstmelk telkens moet afmeten dus ik gebruik gewoon een theeglas, wel zo makkelijk!

Ingrediënten voor ongeveer 5 pannenkoekjes

1 theeglas boekweitmeel (is 160 gram)
1 1/4e theeglas rijstmelk of water
1 theelepel bakpoeder of wijnsteenbakpoeder
snufje zout (Himalaya zout of keltisch zeezout is de beste keus)

Wil je een hartige pannenkoek maken gebruik dan water in plaats van rijstmelk. Wil je zoete pannenkoeken maar heb je geen rijstmelk voeg dan 2 eetlepels kokosbloesemsuiker toe.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een bak en mix het door elkaar met een staafmixer of lepel. Bakken in een keramische pan met veel kokosolie en zorg ervoor dat de pan warm genoeg is voor dat je het beslag van de pannenkoeken er in doet.
Na elke pannenkoek weer een beetje kokosolie toevoegen anders plakken de pannenkoeken aan de pan.

Ideeën voor de vulling

Appel, kaneel en kokosbloesemsuiker
appelkaneel

Banaan, chocoladereep Vivani 92% en kokosbloesemsuiker
banaan

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens een van deze recepten;
Dadel pecannoot koekjes
Cacao dadel balletjes
Munt dadel balletjes