Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pastinaakchips

pastinaakchips

Na het populaire zoete aardappel chips recept, wat zo’n beetje mijn meest gelezen artikel is in korte tijd, vond ik het tijd voor een nieuw recept. Dit keer een recept wat nog niet zo populair is als de zoete aardappel, maar misschien wordt het dat nog wel.
Eerlijk is eerlijk, zoete aardappel blijft favoriet! Zoete aardappel chips is nog net weer wat zoeter dan pastinaakchips en ja de meeste mensen houden nou eenmaal van zoet!
Pastinaakchips is denk ik het meest vergelijkbaar met de smaak van wortel.
Voor dat ik dit recept maakte had ik nog nooit pastinaak gegeten, dus ik was erg nieuwsgierig naar de smaak. Pastinaakchips ga ik zeker nog weer eens maken, ter afwisseling van de zoete aardappel chips.

pastinaak-chips

Pastinaakchips is dus lekker en gezond, wat willen we nog meer?

Je kunt pastinaakchips in de oven maken dat is veel gezonder dan frituren, behalve als je frituurt in extra vierge kokosolie. Alsnog blijft mijn voorkeur de oven en het liefste in een droogoven of op lage temperatuur omdat dan de meeste gezonde stoffen bewaard blijven. Helaas heb ik nog niet echt een goed recept gevonden voor pastinaakchips op lage temperatuur in de oven. Misschien als je de pastinaakchips er lang in laat dat je het op een lage temperatuur lekker en knapperig krijgt, maar voor nu eerst een receptje waarbij de oven op 180 graden is.

Ohja nog even over waarom pastinaakchips zo gezond is; het bevat kalium, ijzer, foliumzuur, calcium, vitamine B, C en nog veel meer gezonde mineralen.

IMG_7516

Pastinaakchips recept / bereiding

Snijd de pastinaak in dunne plakjes / schijfjes zodat je pastinaakchips zo knapperig mogelijk wordt. Leg ze op een bakpapier en doe er een beetje extra vierge kokosolie overheen, bestrooi met een beetje Himalaya zout / Keltisch zeezout en zet 10-15 minuten in de oven. Kijk even goed hoe je eigen oven werkt want per oven kan de tijd die de pastinaakchips er in moet verschillen, goed in de gaten houden dus!
Enjoy your homemade; pastinaakchips !!!

Meer chips proberen? Het recept voor appelchips vind je in dit artikel caloriearme chips maken.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Lijkt het jullie wat of hebben jullie al eens pastinaakchips gemaakt?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
smoothie bowl maken
smoothie met kokoswater
maqui smoothie
cranberry blueberry smoothie