Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Recept kokosboter

recept-kokosboter

Wist je dat je van geraspte kokos heel erg makkelijk zelf kokosboter kan maken? Je kunt dit heerlijk gebruiken op een gezonde cracker en zelf naar smaak nog extra beleg er bij op doen zoals bijvoorbeeld de combi kokosboter en schijfjes appel.
Je kunt ook in sommige winkels en online kokosboter kopen maar dat is in verhouding vaak een stuk duurder en het is zo simpel om zelf te maken! Probeer het gewoon eens zou ik zeggen! Let wel op dat je biologische geraspte kokos koopt, er wordt kokosrasp verkocht in sommige supermarkten waar conserveringsmiddelen inzitten!

Doe minstens 20 eetlepels geraspte kokos in een keukenmachine (of foodprocessor) en zet de keukenmachine aan tot er een beetje een romige vloeistof vormt.
Bij mij was het niet perfect smeerbaar, misschien komt het omdat ik niet zoveel geduld heb ;). Maar alsnog was het heel erg lekker, misschien zou je het ook nog vloeibaarder kunnen maken door een beetje kokosolie toe te voegen.
Je kunt natuurlijk naar smaak ook kaneel of een mix van speculaaskruiden toevoegen om er wat extra smaak aan te geven.

Zonder extra toevoegingen, dus als je alleen de kokosrasp in de keukenmachine doet dan is het al heerlijk! Ik heb het op een rijstwafel gedaan met een heerlijk kopje zoethout thee. Perfecte snack voor ’s avonds tijdens het tv kijken!

Wil je meer lekkere en gezonde snacks? Maak eens zoete aardappel chips en pastinaakchips

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Heb jij al eens kokosboter gemaakt?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
munt dadel balletjes
cacao dadel balletjes
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
dadel pecannoot koekjes