Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suiker is vergif voor je lichaam

suiker-is-vergif-voor-je-lichaam

Suiker is vergif voor je lichaam

Waarom we beter geen suikers kunnen eten Suiker is een bewerkt product gemaakt van de suikerbiet. Door het raffineren van suiker worden belangrijke stoffen zoals vitamines en mineralen verwijderd. Om suiker te verteren heb je vitamines en mineralen nodig en deze stoffen worden daarom op andere plaatsen aan het lichaam onttrokken wat kan leiden tot een gebrek aan bepaalde stoffen. Door het eten van suiker stijgt je bloedsuikerspiegel snel en dan maakt de alvleesklier insuline aan, als je veel suiker eet kan je op den duur diabetes type 2 ontwikkelen omdat je lichaam ongevoeliger wordt voor insuline.

Suiker is vergif voor je lichaam – Klachten door suiker eten?

Als je veel suiker eet kan je last hebben van veel verschillende klachten zoals hoge bloeddruk, schimmelinfecties, veroudering, aderverkalking, hart- en vaatziektes, overgewicht maar ook psychische klachten zoals lusteloosheid, geïrriteerdheid en depressieve gevoelens.

Suiker is vergif voor je lichaam – Suikerverslaving

Suiker werkt verslavend, het eten van suiker zorgt namelijk voor de aanmaak van dopamine een ‘feel-good’ neurotransmitter. Doordat suiker zorgt voor aanmaak van dopamine krijg je een ‘high’. Na verloop van tijd gebeurt echter het omgekeerde: het wordt dan steeds moeilijker voor je lichaam om het dopamine niveau op peil te houden. Als gevolg ga je naar meer suiker snakken, want een laag dopamine niveau heeft als resultaat dat je je niet prettig voelt en het veroorzaakt gevoelens van onrust, geheugenverlies, depressie, concentratie problemen, nervositeit, angstigheid, verzwakte wilskracht & prikkelbaarheid. Je begrijpt dus dat het eten van suiker eigenlijk een vicieuze cirkel is, omdat je je steeds slechter voelt en een verschrikkelijke behoefte aan zoetigheid hebt wordt het steeds moeilijker om van suiker af te blijven.

Suiker is vergif voor je lichaam – Verminderde vruchtbaarheid door suiker

Als je erg veel suiker eet komt een teveel aan insuline vrij waardoor je eierstokken de oestrogeen productie verlagen of stopzetten en testosteron produceren. Oestrogeen zorgt ervoor dat je een eisprong krijgt. Een ander gevolg van verhoogde testosteron productie is dat de productie van progesteron drastisch daalt. Progesteron is een belangrijk hormoon dat niet alleen voor een goede innesteling zorgt maar het is ook het ‘feel-good’ hormoon wat er voor zorgt dat je lekker in je vel zit. Suiker heeft dus een grote invloed op de hormoonproductie en het eten van suiker kan uiteindelijk dus leiden tot polycystisch ovarium syndroom (PCOS). suiker-vergif-voor-je-lichaam

Suiker is vergif voor je lichaam – Afkicken van suiker

Het is moeilijk om te stoppen met eten van suiker, suiker zit in veel producten verwerkt dus je zal goed moeten opletten wat je eet en het is moeilijk om voldoende discipline te hebben om te stoppen met eten van suiker. Vaak werkt het afbouwen van suiker niet en kan je beter direct stoppen met het eten van suiker en de suiker vervangen door natuurlijke zoete producten zoals honing en dat ook steeds minder eten. Vaak heb je de eerste week wel afkick verschijnselen zoals hoofdpijn, het helpt dan om veel water te drinken zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en een tijd lang geen suiker eet zal je merken dat je meer energie hebt en je een stuk beter zult voelen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Heb je last van bepaalde klachten en behoefte aan (natuur)voedingsadvies?
Kijk eens op mijn site voor meer informatie: www.chanoevandijk.nl

chanoe

Lees ook;

Waarom het niet lukt om te stoppen met suiker eten
Verborgen suikers in ons eten
Verborgen suikers in producten
Suikerverslaafd? tips om er van af te komen vind je hier