Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier

Sugarfree

Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier

1. Koop geen snoep of andere snacks, als het er niet is dan kan je het ook niet eten en als het niet in huis ligt heb je er ook minder behoefte aan. Woon je niet alleen en wil de rest in huis wel gewoon suiker eten leg het dan op een plaats bijvoorbeeld ergens in een kastje zodat je het niet telkens ziet.

2. Neem natuurlijke suikers maar probeer die wel te combineren met producten die een lage GI hebben zodat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Door wel gewoon af en toe iets zoets te eten zoals fruit heb je veel minder behoefte aan ongezonde zoete producten.

3. Heb je vaak honger en trek? Het kan zijn dat je niet genoeg drinkt.
Onze hersenen hebben namelijk moeite om honger en dorst van elkaar te onderscheiden.

thee

4. Verslaafd aan zoete frisdranken? Vervang ze door een lekkere kruidenthee zoals steranijs, munt of kaneel. Kaneel, groene thee en kamille hebben een stabiliserende werking op de bloedsuikerspiegel. Wissel wel regelmatig omdat kruiden een specifieke werking hebben. Maak bijvoorbeeld eens dit ice tea recept of citroen grapefruit sap.

5. Zorg er voor dat je genoeg te doen hebt, veel mensen eten uit verveling.
Als je eet uit frustratie probeer er dan achter te komen waarom je gefrustreerd bent en doe wat aan de oorzaak.

6. Beweeg en/of sport voldoende. Bewegen is gezond en het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel daalt en de insuline beter werkt.

7. Weet waarom je gezonder wilt leven zodat je beter gemotiveerd blijft. Wat ook helpt om gezond eten vol te houden is samen met iemand gezond eten zodat je elkaar kunt motiveren zodra je het even moeilijk hebt.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Heb je last van bepaalde klachten en behoefte aan (natuur)voedingsadvies?
Kijk eens op mijn site voor meer informatie: www.chanoevandijk.nl

Welke tip heb jij nog, die voor jou goed werkt??

chanoe

Lees ook eens;
hoe bereik ik mijn doel?
afvallen tips
tips om meer water te drinken
ijsvormpjes zonder BPA