Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vegan chocolade aardbeien met kokosbloesemsuiker

vegan-chocolade-aardbeien

Vegan chocolade aardbeien maken

Ben je nog op zoek naar een heerlijke healthy snack? Probeer dan eens deze lekkere en gezonde chocolade aardbeien. Je kunt deze snack makkelijk en snel zelf maken en het is echt heerlijk en gezond. Deze aardbeien snack is vrij van geraffineerde suiker, het is ook zuivelvrij, lactosevrij en glutenvrij. Ik vind ze vooral heerlijk op een warme, zonnige dag omdat de aardbeien gewoon lekker fris zijn en voor de chocoladeliefhebbers is dit ook echt een heerlijke snack. De chocolade die ik gebruik is bijna niet gezoet dus gebruik ik wat kokosbloesemsuiker om het wat zoeter te maken, anders vind ik de chocolade te bitter. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, aardbeien, chocolade en kokosbloesemsuiker en het is erg snel klaar!

Ingrediënten; Vegan chocolade aardbeien

500 gram biologische aardbeien
48 gram vivani 92% chocolade (of bijvoorbeeld IQ Chocolate of Lovechock)
kokosbloesemsuiker

vegan-chocolade-aardbeien

Vegan chocolade aardbeien – Bereiding

Je moet de chocolade au bain marie smelten, vul een pannetje met wat water en zet daar een ander pannetje met de chocolade blokjes in.
Haal het kroontje van de aardbeien en spoel ze even af onder de kraan, daarna leg ik ze op een schone theedoek en droog ze een beetje af.
Je kan de aardbeien alvast in een schaaltje doen en zodra de chocolade gesmolten is er overheen gieten. Doe daarna wat kokosbloesemsuiker er over heen, de hoeveelheid hangt af van hoe zoet je het wilt hebben. Als je te weinig er over heen doet vind ik het persoonlijk wat te bitter, maar teveel is ook niet lekker. De aardbeien zijn gelukkig al vrij zoet van zichzelf. Geniet van je lekkere en gezonde snack!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete recept met aardbeien? Laat het weten in een comment onderaan de site.

chanoe

Lees ook;
suiker vervangen door kokosbloesemsuiker
suikervervangers slecht?
5 goedkope tips voor een betere gezondheid
wat is nu eigenlijk gezond eten
gezonder eten in 4 stappen
tips om gezonder te eten