Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vegan Chocolademousse

vegan-chocolademousse

Vegan chocolademousse

Ik ben dol op zoet en van alle zoetigheid is chocolade toch wel favoriet! Chocolade uit de supermarkt staat helaas stijf van geraffineerde suikers en daar wordt ik altijd wat minder blij van, het is verslavend, je wordt er dik van en je voelt je schuldig na het eten van zo’n reep. Gelukkig zijn er ook nog gezonde recepten met de smaak van chocolade en de voordelen van cacao zoals deze heerlijke chocolademousse.
Cacao bevat erg veel antioxidanten en magnesium en bevat bepaalde enzym remmers die het hongergevoel tegengaan en serotonine zodat je je helemaal happy voelt.

Meer weten over Cacao? ; Lees Raw cacao nibs

Ingrediënten Vegan Chocolademousse

1 avocado
1 banaan
4 eetlepels cacaopoeder
4 eetlepels kokosbloesemsuiker (je kunt tussendoor proeven of het al zoet genoeg is misschien wil je er minder in misschien meer, zelf vind ik dat het wel zoet moet zijn)
1 eetlepel kokosolie
paar druppels citroensap
Kokosrasp (als topping)

Vegan chocolademousse – Bereiding

Doe alles in de blender / food processor / keukenmachine en mix het tot een gladde massa. Doe de chocolade mousse in een schaaltje en voeg wat kokosrasp toe.

Andere recepten met cacao

Cacao dadel balletjes
Munt dadel balletjes
Chocolademelk

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde toetje?

chanoe

Probeer ook eens deze recepten 
Pastinaakchips
Zoete aardappel chips
Witlofsalade vegan