Verborgen suiker in thee

suiker-is-vergif-voor-je-lichaam

Verborgen suiker in thee

Het is inmiddels al een tijd geleden dat dit stukje van Keuringsdienst van Waarde op tv kwam over suikerbolletjes in sommige thee merken, maar toch nog de moeite waard om er iets over te schrijven omdat natuurlijk niet iedereen dit stukje heeft gezien.
Er zijn dus thee merken zoals Lipton die suikerbolletjes toevoegen aan de thee en het op het etiket vermelden als aroma. En dan heb ik het dus nog niet eens over de merken die Kauwgomballen thee en al die andere aparte smaken verkopen, nee de gewone zwarte en groene thee van Lipton bevat suikerbolletjes. Deze smaakbolletjes (lees: suiker) zouden worden toegevoegd om de matige kwaliteit van de thee te compenseren volgens sommige thee-experts (bron). Zelf ben ik al jaren geleden gestopt met het drinken van deze thee soorten uit de supermarkt, ze zijn vaak niet eens goedkoop en toch drink je troep.

123superfoods

Wat voor thee kan ik dan nog drinken?

Ik kies eigenlijk altijd voor kruidenthee of beter gezegd kruidenmelanges (het is namelijk niet van de theeplant maar gewoon van kruiden gemaakt). Thee is lekker en gezond en ik drink dan op een avond vaak wel een halve theepot of een hele theepot leeg, vooral in de winter. Kies een aantal theesoorten die je lekker vindt en doe de zakjes in een thermoskan, zet wat water in een pannetje op het gasfornuis en giet het kokende water (als het klaar is) in de thermoskan. Het is ideaal want het blijft lekker lang warm en het is gezond en makkelijk om te maken. Ik doe vaak meerdere theezakjes in een thermoskan en dan verschillende smaakjes! je kan hier vaak wel 1 of 2 potten thee mee maken. Het is dus ook best goedkoop en lekker warm, goed voor je spijsvertering! Kruiden hebben wel een specifieke werking dus je moet wel af en toe een beetje afwisselen tussen welke kruiden je drinkt als thee!

gezonde-thee-soorten

Welke merken thee zijn goed en bevatten alleen kruiden?

Pukka
Natural Temptation
Shoti Maa
Hari Tea
Piramide
Yogi Tea

Er zijn nog wel meer thee merken maar ik heb ze nog niet allemaal bekeken wat de kwaliteit is en of er geen ‘aroma’s’ in de thee verstopt zitten 😉

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Heb je last van bepaalde klachten en behoefte aan (natuur)voedingsadvies?
Kijk eens op mijn site voor meer informatie: www.chanoevandijk.nl

chanoe

Lees ook eens een van deze artikelen;
Favoriete boeken over gezondheid en gezonde voeding
Magnesium tijdens de zwangerschap
CBD olie werking