Tags
dash dieet afkorting, hoeveel keltisch zeezout in bad, hoeveel natriumchloride per dag, hoeveel zout per dag, is jozo zout gezond, is jozo zout ongezond, is keukenzout gezond, is keukenzout ongezond, jozo zout bewust, jozo zout ingredienten, jozo zout jodium, jozo zout ongezond, jozo zout zonder jodium, keltisch zeezout acne, keltisch zeezout afvallen, keltisch zeezout bad, keltisch zeezout bestellen, keltisch zeezout bretagne, keltisch zeezout candida, keltisch zeezout darmen, keltisch zeezout drinken, keltisch zeezout drogen, keltisch zeezout en jodium, keltisch zeezout en magnesium, keltisch zeezout ervaringen, keltisch zeezout fleur de sel, keltisch zeezout goed voor, keltisch zeezout guerande, keltisch zeezout hoe te gebruiken, keltisch zeezout hoeveel per dag, keltisch zeezout hoeveelheid, keltisch zeezout in water, keltisch zeezout jodium, keltisch zeezout kalium, keltisch zeezout lage bloeddruk, keltisch zeezout lever, keltisch zeezout lyme, keltisch zeezout magnesium, keltisch zeezout magnesium chloride, keltisch zeezout met citroen, keltisch zeezout nadelen, keltisch zeezout natrium, keltisch zeezout nieren, keltisch zeezout of himalayazout, keltisch zeezout ongezond, keltisch zeezout review, keltisch zeezout sole, keltisch zeezout sole ervaringen, keltisch zeezout sole maken, keltisch zeezout toepassingen, keltisch zeezout voetbad, keltisch zeezout voordelen, keltisch zeezout waar goed voor, keltisch zeezout werking, keltisch zeezout zin of onzin, keukenzout bestaat uit, keukenzout en natriumchloride, natrium in keltisch zeezout, sole drinken gezond, sole maken keltisch zeezout, verschil tussen natriumchloride en keukenzout, waarom sole drinken, wat is het verschil tussen keukenzout en natriumchloride, wat is jozo zout, zout sole gezond
Waarom sole drinken ?
Wat is Sole?
Sole wordt gemaakt van water en keltisch zeezout en bevat erg veel mineralen die ons lichaam hard nodig heeft!
Hoe maak je Sole?
Vul een fles voor 1/3e met keltisch zeezout en voor 2/3e aan met (zuiver/gefilterd) water. Je kunt nu het water heen en weer schudden, er blijft altijd wat zout op de bodem liggen omdat het water al ‘verzadigd’ is.
Waarom Sole drinken zo gezond is
Sole drinken is erg goed voor onze gezondheid omdat keltisch zeezout wel 84 mineralen en sporenelementen bevat. Dit zout levert ons lichaam dus veel van de benodigde mineralen en sporenelementen. Je kunt dus op een makkelijke manier erg veel belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Keltisch zeezout bevat onder andere; magnesium, kalium, jodium, silicium, calcium, mangaan, ijzer, koper, zink en selenium. Keltisch zeezout bevat ook nog eens het minste natrium van alle zout soorten. Tafelzout/keukenzout bevat 99,9% natriumchloride en keltisch zeezout maar 90%. Bij een hoge bloeddruk is het dus ook verstandig om in elk geval je geraffineerde zout te vervangen door puur en onbewerkt zout, zoals keltisch zeezout.
Als je puur en onbewerkt eet krijg je al veel minder (geraffineerd) zout binnen.
Waar komt Keltisch zeezout vandaan?
Keltisch zeezout wordt gewonnen in de Guérande streek in Bretagne (Frankrijk), direct aan de kust op zoutmoerassen op een bodem van klei (daarom is de kleur wat grijzig en wordt het ook wel Sel Gris genoemd). Via kanalen wordt het zeewater van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode. Het schijnt dat de microben in de klei de onzuiverheden uit het zeewater neutraliseren. Uiteindelijk wordt het water verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven. Hierna kan het zout opgeschept worden en heb je dus Keltisch zeezout vol met mineralen. 1 a 2 theelepels sole per dag in een glas water is voldoende!
Wat is het verschil tussen keukenzout, natrium, natriumchloride en zout?
Keukenzout wordt ook wel natriumchloride of NaCl genoemd. Keukenzout / geraffineerd zout bestaat dus uit natrium en chloride. 1 gram keukenzout bestaat ongeveer uit 0,4 gram natrium en 0,6 gram chloride. Natrium is dus een onderdeel van keukenzout (=natriumchloride). Je hebt natuurlijk meerdere zoutsoorten zoals Himalaya zout en Keltisch zeezout, deze zoutsoorten bevatten meer mineralen en in verhouding minder natrium.
Hoeveel zout eten we gemiddeld per dag?
We eten in verhouding best veel zout per dag. Gemiddeld 80% van het zout komt uit de voorverpakte producten die we kopen in de supermarkt en dagelijks eten (bron).
1 gram (=1000mg) zout bevat ongeveer 0,4 gram (=400mg) natrium.
Er wordt aangeraden om minder dan 2300mg natrium in te nemen voor iedereen ouder dan 2 jaar. Voor mensen die onder de ‘high-risk’ (hoge bloeddruk, diabetes, slechte nierfunctie etc) groep vallen is er een maximum van 1500mg vastgesteld.
We hebben sowieso ongeveer 1500mg natrium nodig, dit komt neer op
Even ter vergelijking, de gemiddelde Amerikaan krijgt 3400mg natrium per dag binnen (onderzoek). Van normaal keukenzout zou je dus ongeveer 3,75 gram (= 375mg) nodig hebben om voldoende natrium binnen te krijgen. Van keltisch zeezout heb je dan nog iets meer nodig omdat keltisch zeezout in verhouding minder natriumchloride bevat dan tafelzout/keukenzout.
Waarom Sole drinken dus zo goed voor ons is
– Het is puur en onbewerkt, heel anders en veel gezonder dan geraffineerd zout.
– Het bevat erg veel mineralen en sporenelementen
Keltisch zeezout / Sole gezondheidsvoordelen
Het schijnt dat keltisch zeezout je spijsvertering kan stimuleren en je spijsverteringskanaal ontslakt. Lees ook; zuur basen dieet. Keltisch zeezout schijnt ook te goed zijn voor de homeostase (evenwicht in je lichaam) (1). Lees meer over Sole in dit artikel; appelazijn & sole
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Heb jij al eens Keltisch zeezout gebruikt of Sole gemaakt?
Lees ook;
5 goedkope tips voor een betere gezondheid
Wat is nu eigenlijk gezond eten?
tips om meer water te drinken