Superlekker gezond ijs van banaan & cranberry
bevroren-ijs-goji-bes-banaan

Als je eenmaal dit superlekkere zelfgemaakte ijs hebt geproefd wil je nooit meer anders! Het is heerlijk zoet en romig door de banaan en tegelijkertijd lekker fris door de cranberry’s en gojibessen. Als ik het niet zelf had gemaakt, had ik bijna niet geloofd dat dit ijs maar drie ingrediënten heeft en 100% uit fruit bestaat. En het is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Wil je nog meer heerlijke smaken bananenijs proberen, kijk dan hier!

banaan-goji-bessen-ijs

Recept voor bananenijs met cranberry’s en gojibessen (vegan, glutenvrij, zonder geraffineerde suiker)

Je hebt nodig:
– 2 bevroren bananen
– 100 gram bevroren cranberry’s
– 25 gram gojibessen

Dit ijs is het lekkerst met goed rijpe bananen. Pel ze en snijd ze in stukjes voordat je ze invriest. Als je zorgt dat je altijd een paar bananen in de vriezer hebt liggen, kun je altijd ijs maken wanneer je maar zin hebt! Als je geen cranberry’s kunt vinden, dan werkt dit recept ook prima met ander rood fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen. Die hebben ze bij elke supermarkt in de vriezer liggen.

Om het ijs te maken doe je de stukjes bevroren banaan en de bevroren cranberry’s in de keukenmachine. Laat die draaien tot er een romig mengsel ontstaat. Dat duurt even, maar na een tijdje verandert de structuur en dat is wanneer het ijs lekker wordt! Schep het in een schaaltje en strooi de gojibessen erover.

cranberry-banaan-ijs

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl of volg mij op Facebook.

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.

Maak ook eens een van mijn andere recepten;
Gezonde aardappel prei soep
Boekweitpap met peer en framboos
Lauwwarme salade met zoete aardappel
Gezonde warme chocolademelk met gevulde dadels
Zoete aardappel brownies met carobe