Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zoete aardappel chips

zoeteaardappelchips

Zoete aardappel chips

Zoete aardappel is super gezond en bevat onder andere veel vitamine A en C, een aantal B vitamines, kalium, mangaan en koper en bevat ook het aminozuur tryptofaan.
Bij het verhitten verliest het wel wat voedingsstoffen dus je kunt eens proberen of je de oven lager zou kunnen zetten en dan de zoete aardappel er wat langer in laten, of je zou een dehydrator kunnen kopen. Een dehydrator kan je veel dingen mee maken zoals je eigen crackers, chips, fruitsnoep, wraps, eigenlijk zijn er oneindig veel mogelijkheden. De beste op de markt zijn wel zo’n beetje de Sedona en Excalibur.
Het zijn dure apparaten maar je kunt er zo ontzettend veel mee dat het de aanschaf wel waard is, bovendien hoef je nooit meer groente of fruit weg te gooien want je kan het gewoon drogen en dan nog lang bewaren. De voedingsstoffen gaan hierdoor ook zo min mogelijk verloren omdat je het op een zeer lage temperatuur laat drogen.

Ik heb deze zoete aardappel chips gewoon met de oven gemaakt, hieronder het recept.

Zoete aardappel chips – recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en leg het op een vel bakpapier, smelt een beetje kokosolie en doe dat er over heen.
Naar smaak kan je er nog wat kruiden over heen strooien en wat zout. Ik heb alleen zout gebruikt. Gebruik niet teveel kokosolie want dan worden de chipjes minder knapperig. Als je wel kokosolie gebruikt en ze er ongeveer 10 minuten in doet zijn ze niet helemaal knapperig maar ik vind ze zo heerlijk!
Wil je ze knapperiger laat ze er dan wat langer er in of laat de olie weg. Per oven kan de tijd die ze er in moeten verschillen, let dus wel op of je ze er niet te lang in doet!

Probeer ook eens pastinaak chips! En lees het recept voor appelchips in dit artikel caloriearme chips maken.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens;
Zechsal magnesiumolie ervaringen
Magnesiumtekort symptomen
Magnesium badvlokken