Tags

, , , , , , , , , ,

Veganistische stukjes bacon, beef en chicken

beef

Vandaag in de Albert Heijn stond ik bij het schap met vegetarische producten en viel mijn oog op deze nieuwe veganistische producten van Proviand.
Ik had ze nog niet eerder in de winkel zien liggen en ging er van uit dat net als bij de meeste vleesvervangers dat het vol zou zitten met e-nummers, maar niets was minder waar! Deze chicken wokstukjes, beef reepjes en bacon blokjes zijn gemaakt van groentes en peulvruchten.

De voordelen van Proviand;
100% Natuurlijke ingrediënten
Gebruik van regionale groente
Bevat van nature IJzer (25% ADH p.100g)
Bevat meervoudig onverzadigde vetten uit zonnebloemolie
Geschikt voor Vegetariërs en Veganisten
Glutenvrij
Geen E-nummers
0% Soja.
Geen suiker toegevoegd
Bevat ook vitamine A

baconplantaardigbakken

Conclusie; Als je het vergelijkt met de meeste vleesvervangers lijkt dit me wel een gezond alternatief, helaas zag ik nu pas net dat alle 3 producten wel ‘natuurlijk aroma’ bevatten wat vaak gewoon een smaakversterker is maar dat laat ik voor nu even in het midden, het staat trouwens alleen vermeld op de site en niet op de verpakking dus dat is wel vreemd. Ook de zonnebloemolie is waarschijnlijk wel verhit waardoor het product misschien transvetten bevat.
Het is in elk geval leuk om te zien dat er steeds meer vegetarische en veganistische producten in de supermarkten verkocht worden.

chicken

Voor recepten met de vleesvervangers van Proviand, zie deze site.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe