Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lady comp ervaringen

lady-comp-ervaringen

De pil

Tegenwoordig gebruikt bijna elke vrouw de anticonceptiepil, door de hormonen in de pil (oestrogeen en progestageen) raak je niet zwanger. De voordelen van de pil is dat het makkelijk en betrouwbaar is, wat wil je nog meer? Helaas heeft de pil ook nadelen.

Nadelen van de pil

De kunstmatige hormonen in de pil kunnen o.a. zorgen voor depressie, hoofdpijn & gewichtstoename, wat zelfs in de bijsluiter vermeld staat. Door de pil in te nemen heb je geen eisprong meer wat normaal gesproken wordt geregeld door de hypofyse, de samenwerking tussen de hypofyse en de eierstokken wordt verbroken.

lady-comp

Natuurlijke anti-conceptie

Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden zoals de ladycomp die meet wanneer je vruchtbaar bent, je bent namelijk per cyclus maar ongeveer 6 dagen vruchtbaar (5 dagen voor de eisprong en 1 dag na de eisprong). De betrouwbaarheid van de ladycomp is 99,3% wat overeenkomt met de betrouwbaarheid van de pil.

Gebruik van de Ladycomp

Zodra je ’s ochtends wakker wordt leg je de temperatuursensor onder de tong en 60 seconden later weet je of je vruchtbaar bent of niet. De Lady-Comp laat met een groen lampje zien dat je onvruchtbaar bent en een rood lampje dat je vruchtbaar bent. In het begin zal je wat meer rode dagen hebben omdat de Lady-Comp nog moet wennen aan je cyclus. Het is wel belangrijk dat je minstens 5 uren hebt geslapen en dat je meet voor het opstaan, je mag tussentijds opstaan als je daarna nog 1 uur in bed kunt liggen en als je niet lichamelijk actief bent (bv glas water drinken, toiletbezoek)

Vergoeding van zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden het niet maar o.a. FBTO, PRO LIFE en AGIS vergoeden wel een deel als je aanvullend verzekerd bent.

Kosten lady-comp

De kosten van de lady-comp zijn 415,- maar de lady-comp gaat erg lang mee, de pil kost gemiddeld tussen de 60-100 euro per jaar en dat zit ook niet in de basisverzekering. Als je het uitrekent is de lady-comp dus niet zo duur en je lichaam wordt niet meer belast met overbodige hormonen.
Te bestellen op www.ladycomp.nl

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens;
Natuurlijke cosmetica