Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Yarrah biologische diervoeding

yarrah voer

Kort geleden ontving ik via de mail een bericht van Claudia Coenen/CC Writings over Yarrah biologische diervoeding. Biologische diervoeding is veel beter omdat het veel meer goede stoffen voor dieren bevat en er zijn géén schadelijke stoffen aan toegevoegd, bovendien is het vaak zelfs goedkoper dan een gemiddeld A-merk diervoeding. Er zijn ook een aantal merken (de NIET-biologische merken) die gruwelijke dierproeven doen zoals Eukanuba (google op dierproeven hondenvoer) ik ga hier verder niet over schrijven omdat het echt verschrikkelijk is en mensen die er meer over willen weten kunnen het zelf wel opzoeken. Hieronder een vergelijking van de prijs van verschillende merken diervoeding

Ter vergelijking hondenvoer
Yarrah 6,50 per KG (bij een 1 of 2KG zak), als je een zak van 10kg koopt voor 39,99 betaal je maar 3,99 per KG!
Eukanuba 7,00 per KG (bij een zak van 3kg) (Eukanuba doet aan dierproeven)
Royal Canin 8,00 per KG (bij een zak van 3KG)

vergelijking diervoeding
yarrah

Yarrah vlees in blik
yarrah vlees
Yarrah Sensitive
yarrah blik
Yarrah Vegetarisch/Veganistisch
yarrah  eten

Ik zou geen enkele reden kunnen noemen om niet over te stappen naar biologische diervoeding; de prijs is vaak goedkoper, het is gezonder & ze vinden de brokken erg lekker. Yarrah heeft zelfs vegetarische en veganistische brokken voor dieren die overgevoelig zijn voor dierlijke eiwitten in hun voeding en ze hebben ook sensitive brokjes voor dieren die overgevoelig zijn voor granen. De brokjes bevatten zelfs veel gezonde kruiden en superfoods zoals Spirulina.
Yarrah verkoopt ook nog natvoer waar nog meer vlees in zit dat is een mooie aanvulling op de brokken en er zit veel vlees in een blikje, ook verkopen ze biologische honden en katten koekjes

Zowi vind het in elk geval heel lekker 🙂 zoals te zien aan de foto’s
zowi yarrah

Doe mij nog maar wat (A)
I love Yarrah

Onderstaand bericht is geschreven door Claudia Coenen.
Goed voor álle dieren

Mensen gaan steeds bewuster eten: zo min mogelijk bewerkt, zo veel  mogelijk vers, zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Biologisch dus.  Maar hoe zit dat met de hond of kat?

In de natuur verslinden honden en katten hun prooi in zijn geheel: dus met  huid en haar, en met botten en ingewanden. Hierop is het lichaam van een hond of  kat ook ingesteld. Huisdieren krijgen meestal voer in natte of brokvorm. Maar de  minimale kwaliteitsnormen voor diervoeding in Nederland zijn zo laag dat in veel  diervoeding maar een klein percentage vlees, vitamine en mineralen zit. Te  vergelijken met een bijstandsuitkering: net genoeg om van te leven.

Biologische diervoeding (te herkennen aan het EKO keurmerk) moet, naast de  eerder genoemde kwaliteitsnormen, aan veel andere, strengere voorwaarden  voldoen. Zo bevat het een veel hoger vleespercentage; vlees dat afkomstig is uit  de biologische veeteelt; dus van dieren die een goed leven hebben gehad, met  alle ruimte om te bewegen en te groeien. De ingrediënten zijn niet blootgesteld  aan hormonen, herbiciden en pesticiden, het voer van de productiedieren is ook  biologisch en vrij van genmodificatie. Biologische diervoeding wordt bovendien  met de juiste zorg samengesteld en bevat geen kunstmatige geur- kleur- en  smaakstoffen, of andere chemische toevoegingen, uiteraard wel met de juiste  hoeveelheid vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Eigenlijk bijna zoals de  dieren hun voeding ook in de natuur zouden aantreffen.

Biologische diervoeding is een heel verantwoorde keuze dus, voor kat en hond.
Dus, eigenlijk heel logisch: ook voeding voor dieren biologisch!

Wist u dat:

–          …uit een in 2013 onderzoek, gehouden door Yarrah Organic  Petfood, blijkt dat 30% van de respondenten goede, biologisch geteelde  diervoeding belangrijk vinden?

–          …een plofkip een A4tje ruimte tot haar beschikking heeft  in de binnenren, terwijl een biologische kip buiten zo’n 36 vierkante meter tot  haar beschikking heeft?

–          …Yarrah Organic Petfood geen dieren doodt om andere  dieren te voeden, maar ‘restvlees’ gebruikt? En dat zijn juist de delen van het  dier waar hoogwaardige voedingsstoffen in zitten, zoals lever (met veel vitamine  A, goed voor het hart en de nieren), botten (een bron van calcium) en kraakbeen  (dat chondroitine en  glucosamine bevat, dat erg goed voor de gewrichten is).

–          …als er op de verpakking staat dat de diervoeding  ‘natuurlijke ingrediënten’ bevat, dit alleen  betekent dat de  grondstoffen uit de natuur komen. Biologisch is iets anders: dit betekent dat  het is geproduceerd met respect voor natuur en dier en zónder het gebruik van  chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en preventieve antibiotica.

–         …het woord ‘biologisch’ wettelijk beschermd is? Of een product daadwerkelijk biologisch is, wordt in Nederland streng gecontroleerd  door het onafhankelijke instituut Skal. Zie voor meer informatie: www.skal.nl.

Voor meer informatie kijk op http://www.yarrah.com/nl daar staat ook wel een emailadres als je vragen hebt.