Tags

, , , , , , , , ,

Vegan zeewierpasta recept (Seamore) glutenvrij, lactosevrij, suikervrij

zeewier-pasta-recept-seamore-tagliatelle-online-bestellen

Zeewierpasta online bestellen <—–

Ingrediënten Zeewier pasta recept

Zeewierpasta Seamore
Pesto
Tomatensaus met champignons (dit is eigenlijk een soort gezonde pizzasaus)Zongedroogde tomaat
Olijven
Champignons
Roerbakgroente Italiaans
Ui
Knoflook
Stukje gember (samen koken met de zeewier)

Wat zijn de voordelen van Zeewierpasta?
– Het bevat weinig calorieën, 50% minder dan gewone pasta!
Ongeveer 35 / 45 calorieën per portie (maar 178 calorieën per 100 gram, normale pasta zoals macaroni / spaghetti / penne bevat rond de 350 calorieën per 100 gram)
– Low carb / weinig koolhydraten
– 50% van je dagelijkse groente (100 gram zeewier is na het koken / weken rond de 500 gram volgens de verpakking) 
– Rijk aan jodium, ijzer en omega 3
– Vol vezels
– Duurzaam
– Glutenvrij
– Biologisch keurmerk

Hoeveel porties gaan er uit een zak Zeewier pasta / Voor hoeveel personen is 1 zak Zeewier Tagliatelle geschikt?
Op de verpakking staat 5 maar ik denk als je weinig pasta gebruikt en meer groente (omdat de pasta anders gaat overheersen) dat het wel haast voor 6 personen is. Gebruik je de pasta als hoofdingrediënt dan zal het eerder voor ongeveer 4 personen zijn! Wij hebben er met zijn 4en van gegeten en hielden nog vrij veel pasta over.

Mijn eerste reactie toen ik de verpakking opende was niet heel enthousiast.
De typische zeelucht is erg overheersend en ik betwijfel of ik dit wel lekker ga vinden, maar goed je moet alles een keer proberen in je leven toch? 😉
Na even Googlen heb ik wat tips gevonden om de zeewier te koken met gember zodat de zeesmaak ook wat minder extreem wordt en het lijkt me handig om deze tip toe te passen (aangezien ik niet een fan ben van zeewier 😛 )
Ben je gek op die typische smaak van zeewier dan kan je de gember gerust weglaten, ik kan niet zeggen of de tip echt werkt want ik heb het nog nooit gekookt zonder de gember dus ja… Misschien probeer ik dat de volgende keer nog eens of misschien ook wel niet want op deze manier was de zeewierpasta echt heerlijk!
En als laatste nog een tip voor de mensen die niet zo van zeewier houden, voeg een klein beetje toe aan je maaltijd.
Ik beloof je.. je proeft de zeewier dan niet en het is super gezond! Ik ben fan in elk geval (terwijl ik zeewier normaal niet echt lekker vind)! De pasta is lekker, gezond en ook nog eens vullend dus je hebt niet direct een paar uur later alweer honger!

Bereidingswijze Zeewierpasta

Je kunt deze pasta op meerdere manieren bereiden en het is zelfs raw te eten als je het lang genoeg weekt! Ideaal want dan blijven de meeste voedingsstoffen aanwezig in de zeewierpasta. Op de verpakking staat het volgende:
– Koken: 15 a 20 minuten in ruim water
– Weken: 20 a 25 minuten in heet water
– Raw: week 45 minuten in koud water

Er zijn dus 3 mogelijkheden!

Ik heb zelf dit keer de zeewier (pasta) gewoon gekookt maar voor een volgende keer zou ik erg graag de pasta raw willen bereiden.
Wil je de zeewierpasta raw eten dan moet je er dus rekening mee houden dat het iets langer duurt voordat je de pasta kunt eten! Voor het gemak had ik deze keer voorgesneden Italiaanse groente genomen en daarnaast nog wat champignons, ui en knoflook (kort even roerbakken in kokosolie). Je kunt dan vrij snel de pesto en tomatensaus (ik proef altijd tussendoor dus ik weet niet meer precies hoeveel ik van beide heb gebruikt) door de groente roeren en voeg daarna ook de zongedroogde tomaten en olijven toe (mag ook als allerlaatst als de pasta ook helemaal klaar is).
De zeewier ’tagliatelle’ (zoals het eigenlijk genoemd wordt op de verpakking) heb ik ongeveer 25 minuten laten koken want anders is het nog niet echt gaar.
Als de pasta klaar is dan kan je het afgieten en opscheppen, proef zelf even hoeveel pasta je lekker vindt. Ik heb meer groente met saus genomen in verhouding omdat anders de pasta erg gaat overheersen, maar het recept was echt heerlijk gelukkig!

Bestel direct de Zeewierpasta, Pesto, Tomatensaus en Zongedroogde tomaten in een pakket met 10% korting.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe