Tags

, , , , , , , , , , , ,

Bloemkoolrijst

bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst recept

Met dit heerlijke makkelijke recept kan je zelf bloemkoolrijst maken, je hebt alleen bloemkool en een foodprocessor of staafmixer nodig. Ik heb de bloemkool eerst gestoomd maar je kunt het ook koken, rauw eten of even opbakken in de pan met lekkere groenten erbij. Zo krijg je in een keer veel groente binnen en het is ook een veel betere keus dan bijvoorbeeld witte rijst, en toch ziet het er hetzelfde uit 🙂

bloemkool-rijst-recept

Bereiding van de bloemkoolrijst

Als je de bloemkool ongeveer 20 minuten stoomt is het nog een beetje knapperig, dat is het gezondste! Je kunt het natuurlijk ook rauw eten en gewoon direct in de foodprocessor doen en het mixen dan zijn er nog meer voedingsstoffen in de bloemkool. Stoom of kook het in elk geval niet te lang omdat er dan minder voedingsstoffen inzitten. Nu is de rijst klaar en kan je het kruiden hoe je het lekker vindt. Zelf vind ik het wel heel lekker met zelfgemaakte pindasaus of met een lekkere gezonde currypasta en veel groente er door!! Ook voor de mensen die niet echte bloemkool liefhebbers zijn is dit heerlijk als je er een lekkere & gezonde saus door doet met veel lekkere groentes, je proeft namelijk niet echt dat het bloemkool is!

Geniet van je lekkere gezonde ‘witte’ (bloemkool) rijst!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
Silken tofu chocolade vla
Munt dadel balletjes
Cacao dadel balletjes
Chai tea latte recept
Gezonde chocolademelk