Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cacao dadel balletjes

cacao-dadel-balletjes

Cacao dadel balletjes

Deze heerlijk cacao dadel balletjes zijn een perfecte vervanger voor notenrepen of snoepjes uit de winkel waar vaak veel suiker en e-nummers aan toegevoegd zitten.
Het is een gezonde snack maar alsnog moet je er niet teveel van nemen natuurlijk!
Je merkt overigens wel duidelijk dat het veel minder invloed op je bloedsuikerspiegel heeft en het vult veel meer dan gewoon snoep waarbij je maar door blijft eten, na 3 van deze cacao dadel balletjes heb je meestal geen zoete trek meer.
Vooral voor de echte zoet liefhebber zijn deze cacao dadel balletjes een perfecte vervanger voor snoep en koek. Cacao dadel balletjes zijn gezond, heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken! Bekijk hieronder het recept van de cacao dadel balletjes.

Ingrediënten cacao dadel balletjes;
10 dadels
2 TL citroenrasp
1 TL citroensap
3 pecannoten
1 EL cacaonibs
1 EL kokosbloesemsuiker
1 EL maqui poeder
1 EL baobab poeder
2 EL lijnzaadolie
1 TL chlorella

Voor over de Cacao dadelballetjes
-Cacaopoeder 1 EL
-Kokosbloesemsuiker 3 EL

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine/foodprocessor en maak er balletjes van, doe dan op een schaaltje 3 eetlepels kokosbloesemsuiker en 1 eetlepel cacaopoeder en rol de balletjes hier door heen.
Je kunt ze in de koelkast sowieso wel 5 dagen bewaren. Je proeft duidelijk de smaak van citroen en de cacao nibs, je kunt ook de cacao nibs als laatste toevoegen en niet in de keukenmachine doen zodat ze heel blijven, dit geeft een lekkere bite.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
munt dadel balletjes
appel sandwich met pindakaas
chocoballen met kokos
vegan chocolade aardbeien