Tags

, , , , , , ,

Havermout ontbijtmuffins

havermout-ontbijtmuffins

Ontbijt met Havermout ontbijtmuffins !

Ontbijten met havermout is lekker en voedzaam, maar soms is een beetje variatie op havermoutpap of overnight oats ook wel lekker. Bovendien vind ik het heel fijn om op ochtenden dat ik niet zo veel tijd heb snel een of twee van deze muffins te kunnen pakken en deze onderweg naar m’n werk op te eten. Ze zijn trouwens niet alleen lekker om mee te ontbijten, maar ook heerlijk als gezond tussendoortje later op de dag. Ze zijn altijd zo op bij mij, maar als je er 12 bakt, heb je in ieder geval een paar dagen een supermakkelijk lekker ontbijt!

Bestel je superfoods voordelig online via www.123superfoods.nl voor 16.30 besteld is morgen al in huis!!

Recept; Veganistische, gezonde havermout ontbijtmuffins!!

Voor 12 muffins heb je nodig:
300 gram havermout
3 rijpe bananen
3 biologische appels
100 gram rozijnen
Snufje keltisch zeezout
kokosolie voor het invetten van het muffinbakblik

suikervrije-havermout-ontbijtmuffins

Week de rozijnen eventjes in warm water. Dit voorkomt dat ze snel zullen verbranden tijdens het bakken van de muffins. Prak de bananen in een grote kom.
Snij de appels in partjes, verwijder het klokhuis, maar laat de schil zitten.
Omdat je de schil opeet is het verstandig om biologische appels te gebruiken.
Rasp de appels met een handrasp of in de keukenmachine. Doe de geraspte appel, inclusief het sap dat bij het raspen vrijkomt, bij de banaan in de kom.
Doe ook de havermout en het snufje keltisch zeezout erbij. Meng alles goed door. Voeg als laatste de goed afgegoten rozijnen toe en roer deze ook door het beslag.

gezonde-havermout-ontbijtmuffins

Vet een muffinbakblik in met een beetje kokosolie en verdeel het beslag over het blik. Bak de muffins 30 minuten in de oven op 200 graden. Als ze nog warm zijn, zijn ze nog niet heel stevig en kunnen ze snel breken als je ze uit het blik probeert te halen. Tijdens het afkoelen worden ze steeds steviger. Probeer dus geduldig te wachten tot de havermout-ontbijtmuffins zijn afgekoeld en maak ze daarna voorzichtig los uit het blik.

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.