Heerlijk smeuïge zoete-aardappelbrownies met carobe

zoete-aardappel-brownie

Carobe wordt vaak als vervanger voor cacao gebruikt omdat de smaak wel wat weg heeft van cacao. Maar of je nu wel of niet tegen cacao kunt, carobe is ook gewoon heel lekker. Het heeft een lekkere zoete smaak die in de onderstaande brownies goed naar boven komt. Als je geen carobepoeder hebt, kun je het onderstaande recept ook met cacaopoeder maken. Cacao is wat bitterder en minder zoet, dus dan kun je een paar extra dadels toevoegen. De combinatie van de smaken cacao en carobe is trouwens ook heel lekker, dus half half kan natuurlijk ook!

zoete-aardappel-brownie-carobe

Deze brownies zijn gezoet met carobe, zoete aardappel en dadels en bevatten dus geen geraffineerde suiker. Door de zoete aardappels zijn ze heerlijk smeuïg en je krijgt zo ook nog eens een portie groente binnen terwijl je zit te snoepen. Heerlijk toch?

Recept voor zoete-aardappelbrownies met carobe (glutenvrij, vegan, zonder geraffineerde suiker)

Je hebt nodig:
– 650 gram zoete aardappel
– 200 gram ontpitte zachte dadels (medjool of sukkary)
– 200 gram havermout of havervlokken
– 6 eetlepels carobepoeder
– 4 eetlepels havermelk (of andere plantaardige melk)
– 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
– snufje zeezout

carobe-recept-brownie

Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine stukjes. Kook of stoom ze tot ze goed gaar en zacht zijn (ongeveer 15 tot 20 minuten). Doe ondertussen de havermout of havervlokken in de keukenmachine en maal dit tot havermeel (of koop havermeel, dat kan natuurlijk ook). Doe het havermeel in een kom en voeg het carobepoeder, het bakpoeder en het zout toe en roer dit goed door. Giet de zoete aardappels af en doe die in de keukenmachine met de dadels en de melk. Meng dit tot je een glad mengels krijgt en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten in de kom. Meng alles goed door elkaar.

Bedek een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Strijk het beslag goed uit. Zorg ervoor dat de laag beslag niet dikker is dan een centimeter of twee, anders blijven de brownies te zacht van binnen. Bak de brownies 40 minuten op 175 graden. Snij ze pas aan als ze goed afgekoeld zijn, anders zijn ze nog niet stevig genoeg.

Wil je meer van mijn recepten maken? Kijk dan eens op www.hetgrotegroenegeluk.nl

Wil je op de hoogte blijven van divinevitalityy? Volg divinevitalityy dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van www.divinevitalityy.nl.

Maak ook eens een van mijn andere recepten;
Geroosterde kikkererwten
Lauwwarme salade met zoete aardappel
Gezonde warme chocolademelk met gevulde dadels