Tags

, , , , , , , , , ,

Kokosmelk gezond of ongezond?


In een vorig artikel heb ik al veel geschreven over kokos. Maar ik merk dat er nog steeds verwarring bestaat over of sommige producten wel of niet gezond zijn.
En ik kreeg een aantal keer de vraag; is kokosmelk gezond of ongezond?

Neem bijvoorbeeld de geraspte kokos, opzich een gezond product, maar helaas doen een hele hoop producenten conserveringsmiddelen in het zakje geraspte kokos zodat het langer houdbaar is.
In de meeste supermarkten zit dus nog steeds conserveermiddel in de geraspte kokos. Het merk Conimex bevat bijvoorbeeld E220 wat volgens deze site een schadelijk e-nummer is. Ga dus altijd etiketten lezen en koop alleen e-nummers die ‘veilig’ zijn.
Je kunt weten welke e-nummers het meest ‘veilig’ zijn door bijvoorbeeld dit boekje van Corinne Gouget; Wat zit er in uw eten? te kopen en mee te nemen in de supermarkt. Je kunt het natuurlijk ook heel simpel maken en gewoon proberen alle toevoegingen / e-nummers te vermijden.

kokos-geraspt

Wat voor de kokosrasp van toepassing is, is eigenlijk ook van toepassing voor de kokosmelk. Er zijn heel veel slechte merken waarbij 2 a 3 e-nummers meer regel dan uitzondering is. De volgende merken bevatten o.a. e-nummers; Bon Coco, Fairtrade Original, Nutco, Tropical en Inproba. De lijst met kokosmelk die e-nummers bevatten is niet compleet en misschien zijn er ook wel meer merken die helemaal puur zijn.
Go Tan, Bio Today, Aroy D en Dr Martins zijn zonder e-nummers!
Ik heb zelf vaak Aroy D, die kan je gewoon bij de TOKO kopen.

Kies dus altijd voor biologisch, maar lees alsnog even het etiket of er geen onnodige toevoegingen in je product zitten! Kokosmelk uit blik kan trouwens ook stoffen lekken, hoe het zit met de verpakking van Aroy D en Dr Martins weet ik niet helaas.
Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben gehad en dat het antwoord nu voor eens en voor altijd duidelijk is 😉 haha.

Welk merk kokosmelk kopen jullie altijd? En waar halen jullie de meeste gezonde boodschappen vandaan?