Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hier lees je het 6de deel van Ongezond VS Gezonder waarbij ik producten met elkaar vergelijk en een ongezonde variant en de gezondere variant laat zien.

Chocolade
Ongezond
Verkade Fairtrade reep puur
In­gre­dien­ten: ca­cao­be­stand­de­len (ca­cao­mas­sa, ca­cao­bo­ter), sui­ker, emul­ga­tor (SO­JA­le­ci­thi­ne)

De meeste chocolade repen bevatten veel geraffineerde suiker, je kunt beter kiezen voor een chocoladereep met een beetje kokosbloesemsuiker en hoe puurder hoe beter!

Chocolade
Gezonder
lime01s_400

Deze reep IQ chocolade bevat alleen cacaoboter, cacaobonen en kokosbloesemsuiker! Dit is de Luscious Lovely Lime variant en die bevat ook een beetje organische limoen olie. Ook lovechock is een gezonde chocolade die ook nog eens heerlijk smaakt.


Zout
Ongezond
Jozo zout
Jozo Pro bewust
In­gre­di­ën­ten: Ka­li­um­zout (KCl) 68,8%, ziyt (Na­Cl) 29,9%, an­tik­lon­ter­mid­del (E551), ka­li­um­jo­di­de (Jo­di­um), an­tik­lon­ter­mid­del (E535).

Veel soorten zout uit de supermarkt zijn geraffineerd, het beste is om te kiezen voor keltisch zeezout. Het enige voordeel aan Jozo zout is dat het jodium bevat wat erg belangrijk is voor de schildklier. Ben je van plan Jozo zout te vervangen door keltisch zeezout zorg er dan voor dat je wel voldoende zeewier of andere voedingsmiddelen die jodium bevatten eten. Ook zijn de twee e-nummers niet zeker weten veilig, E535 wordt zelfs als gevaarlijk beschouwd en kan o.a. allergieën veroorzaken.

Zout
Gezonder
Keltisch zeezout
DSC_0029
Keltisch zeezout is ongeraffineerd en bevat veel mineralen en sporenelementen, lees hier meer over Keltisch zeezout.

Brood
Ongezond
Gewoon brood uit de supermarkt bevat vaak veel e-nummers en bestaat vaak voornamelijk uit tarwe. Koop je wel een keer brood uit de supermarkt lees dan altijd het etiket, het is per brood en per supermarkt erg verschillend hoeveel e-nummers er zijn toegevoegd.

Brood
Gezonder
Kies het liefste voor biologisch zuurdesembrood of speltbrood. Tarwe ben ik niet zo’n fan van, lees hier meer over tarwe. Lees altijd de ingrediënten, speltmeel is altijd beter dan speltbloem. Over het algemeen is het hoe korter de ingrediëntenlijst hoe beter en kies altijd biologisch!

Meer weten? Hieronder vind je de rest van de delen Ongezond VS Gezonder.
Bekijk deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 of deel 5.