Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Keltisch zeezout

keltisch-zeezout

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout schijnt erg gezond te zijn omdat het ongeraffineerd is en dus veel mineralen en sporenelementen bevat. Keltisch zeezout is ook het zout wat het minste natrium bevat. Keltisch zeezout kan je bestellen via deze link.

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guèrande-streek in Bretagne, Frankrijk. Het water wordt via een kanalenstelsel naar moerassen geleid. De kleimoerassen zuiveren het zeewater door onzuiverheden te neutraliseren.

sole-fles sole-flessole-fles

Tekort aan jodium

Mensen die een tekort aan jodium hebben (omdat ze bijvoorbeeld geen brood eten) doen er goed aan om zeewier te eten en Keltisch zeezout te gebruiken omdat dit jodium bevat en dat de schildklierfunctie en het immuunsysteem ondersteunt.

Hoe wordt Keltisch zeezout het beste door het lichaam opgenomen?

De mineralen in Keltisch zeezout worden door de mens beter opgenomen als ze organisch zijn, dit wil zeggen zout dat is opgenomen door een organisme, dus als je je eigen groentetuintje hebt zorg dan dat je Keltisch zeezout gebruikt zodat de plant dit opneemt.
Er zijn 3 manieren om Keltisch zeezout in te nemen
1. Rechtstreeks over het eten doen
2. In een bepaalde verdunning drinken
3. Planten eten die met zeemineralen gekweekt zijn

sole-fles

Uitleg

1. Als je het rechtstreeks over het eten strooit dan verloopt de inname via de spijsvertering omdat je spijsvertering beter organische mineralen kan opnemen, als je het wel gebruikt door het eten kook het dan in elk geval niet mee!
2. Door het te drinken komt de verdunning direct in je bloed- en lymfevocht terecht en kan het direct worden opgenomen door de cellen, helaas zijn de mineralen wel anorganisch dus je lichaam kan het wel minder efficiënt gebruiken omdat de moleculen groter zijn dan organische mineralen.
3. Dit is het beste opneembaar voor het lichaam maar als je last hebt van spijsverteringsklachten is het drinken van Keltisch zeezout beter

Hoe maak je ‘Sole’ (zoutwateroplossing)?

Vul een glazen potje voor 1/3 met Keltisch zeezout en de rest vul je met zuiver water, dit moet je schudden en dan kan je elke ochtend een theelepel hiervan door een glas lauw water doen en opdrinken. Het bloed neemt deze mineralen direct in zich op en transporteert het naar de cellen waardoor de celfunctie verbeterd.

Let wel op als je een hoge bloeddruk hebt aangezien zout wel natrium bevat.

TIP; deze flessen kan je hier bestellen.
Keltisch zeezout kan je bestellen via onderstaande link; http://www.123superfoods.nl/zout/keltisch-zeezout-1000-gram.html

sole-keltisch-zeezout

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Gebruik jij al Keltisch zeezout?

chanoe

Lees ook eens;
Waarom sole drinken?
Gezonder eten in 4 stappen