Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Verborgen suikers in voeding

schuilnamen-voor-suiker

Verborgen suikers in voeding

Suiker zit in bijna alles wat voorverpakt is, in ons eten maar ook in ons drinken.
Bijna alle voorverpakte dingen kunnen het huis wel uit als je graag suikervrij wilt eten van soep tot vlees, je kan het zo gek niet bedenken of er zit suiker aan toegevoegd.
Maar er zijn helaas veel verborgen suikers in ons eten die te vinden zijn onder deze namen; glucosestroop, glucose-fructosestroop, dextrose, maltodextrine (suiker uit zetmeel), maïsstroop, maïsmoutstroop, dadelstroop, basterdsuiker, druivensuiker, fructosestroop, geleisuiker, melasse, rietsuiker, sacharose, sucrose en zo kan de lijst waarschijnlijk nog twee keer zo lang worden.

Verborgen suikers in voeding – Etiketten lezen

Als je echt gezond wilt leven dan moet je etiketten gaan lezen, soms zit er ook suiker toegevoegd aan de producten waar je het niet van verwacht of waar je nog nooit over na had gedacht dat daar ook suiker aan toegevoegd kon zitten, zo bevatten veel ‘gezonde drankjes’ ook suikers en ook voedingssupplementen zoals probiotica kunnen suiker bevatten. Lees hier meer over verborgen suikers in bepaalde producten.

andere-namen-voor-suiker


Top 10 producten die het meeste suiker bevatten, in procenten

1. Pepermunt 95-99%
2. Schuimkransjes 97%
3. Vruchtenhagelslag 94%
4. Stroop 89-64%
5. Rolfondant 85%
6. Drop, winegums en snoep 83-66%
7. Energiesnoepjes 82%
8. Chocoladepoeder 76,6%
9. Gedroogd en ingeblikt fruit 75-63,5%
10. Limonadesiroop 73%

Verborgen suikers in voeding – Waarom geen zoetstof?

Dat zoetstof niet natuurlijk is begrijpen we allemaal wel, en dat het ook niet gezond is voor ons lichaam dat weten de meeste mensen ook wel.
Toch zijn de meeste mensen alleen maar bezig met afvallen en denken dat je dan beter zoetstoffen kunt nemen dan suikers, helaas is dit niet waar.
Zoetstoffen kunnen juist dik maken, ze hebben namelijk een invloed op het hersengebied dat de verzadiging regelt. Zodra je de zoete smaak proeft wordt er een seintje naar de alvleesklier gestuurd om insuline aan te maken.
Insuline is een hormoon dat de suikerspiegel regelt. Maar op het moment dat er helemaal geen zoetigheid het lichaam inkomt, omdat het nep is, zal de insuline toch zijn werk doen en dat is namelijk suiker uit het bloed halen, maar als er geen extra suiker binnenkomt zakt de bloedsuikerspiegel. Wanneer de suikerspiegel zakt krijg je honger, en die honger is dan voornamelijk naar koolhydraten
Door de zoete smaak van zoetstoffen verwacht ons lichaam calorieën binnen te krijgen maar omdat zoetstoffen geen calorieën bevatten blijf je honger houden (de activiteit in de hypothalamus neemt niet af waardoor geen verzadiging optreedt). Zoetstoffen zorgen er niet alleen voor dat we meer trek krijgen en dus dikker worden, maar ook kunnen ze erg schadelijk zijn voor ons lichaam.

Wil je meer weten lees dan;
zoetstof ongezond
verborgen suikers in producten

Meer weten over suiker? Lees dan;
Suiker is vergif voor je lichaam
Waarom het niet lukt om te stoppen met suiker eten
Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker

Wil je wat tips over wat je dan nog wel kunt eten? Klik hier

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

chanoe

Lees ook eens;
Zechsal magnesiumolie ervaringen
Magnesium tekort symptomen
Magnesium badvlokken
Schüssler celzouten – op vakantie
Vitaminesupplementen nuttig?