Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker

suiker-vervangen-door-kokosbloesemsuiker

Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker.

Dat suiker gevaarlijk is voor de gezondheid heb je kunnen lezen in mijn vorige artikel; Suiker is vergif voor je lichaam. Helaas hebben de meeste mensen veel behoefte aan zoetigheid en dan kan je het beste kiezen voor iets wat ook nog mineralen bevat zoals kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker bevat namelijk B-vitamines, kalium, zink, magnesium en ijzer.

Wat is kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit kokosbloesem.
Het is een natuurlijke suiker die niet geraffineerd is zoals gewone suiker, het is daarom een stuk gezonder omdat het nog mineralen bevat en een lagere glycemische index heeft. De glycemische index is van belang voor de bloedsuikerspiegel, hoe hoger de glycemische index van een product hoe sterker de bloedsuikerspiegel stijgt.
Bij het eten van producten met een hoge glycemsiche index (bewerkte/geraffineerde voeding) stijgt de bloedsuikerspiegel enorm snel, een enorme piek krijg je dus daarvan, als gevolg van de grote stijging daalt de bloedsuikerspiegel ook weer heel snel waardoor je minder snel verzadigd bent. Door het eten van producten met een hoge glycemische index ben je minder snel verzadigd en zal je daarom weer eerder honger krijgen. Je weet wel, dat gevoel alsof je elk moment kan flauwvallen, trillerig begint te worden of gewoon zo’n zin in eten en vooral zoet krijgt dat je jezelf haast niet kunt beheersen. Daarom is het belangrijk dat als je zoet wilt vervangen omdat je eens iets lekkers wilt bakken dat je kiest voor een suikervervanger die een lage glycemische index heeft. Glycemische index wordt ook wel als afkorting GI genoemd.

De smaak van kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker is ontzettend lekker, het smaakt een beetje naar karamel.
Je moet natuurlijk wel van de karamel smaak houden maar ik ben helemaal ‘om’ en heb altijd een potje kokosbloesemsuiker in huis voor als ik eens iets lekkers ga bakken.

Dus nu maar massaal aan de kokosbloesemsuiker?

Nee, suiker blijft suiker en teveel zoet is nooit goed. Alles waar TE voor staat is trouwens nooit goed, even dat je het weet ;). Alles is giftig, als de hoeveelheid maar groot genoeg is -> de dosis maakt dus het vergif. Als je meer wilt weten over waarom suiker en teveel zoet slecht voor ons is dan kan je deze 2 artikelen even lezen;
Waarom het niet lukt om te stoppen met suiker eten
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Welke suikervervanger gebruik jij?

chanoe

Lees ook;
Verborgen suikers in voeding
Verborgen suikers in producten
Gezonde zoetmiddelen
Zoetstof ongezond
Suikervervangers slecht?
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier