Tags
agavesiroop kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, chocolade kokosbloesemsuiker, fairtrade kokosbloesemsuiker, gezond bakken met kokosbloesemsuiker, gezonde suiker, gezonde suiker voor baksels, gezonde suiker voor cakes, gezonde suikers, gezonde zoetmiddelen, gezonde zoetstoffen, glycemische index kokosbloesemsuiker, hoe kan ik gezond bakken, hoe kokosbloesemsuiker gebruiken, is kokosbloesemsuiker gezond, kokosbloesem suiker, kokosbloesem suiker afvallen, kokosbloesem suiker beter dan suiker, kokosbloesem suiker biologisch, kokosbloesem suiker bloedsuikerspiegel, kokosbloesem suiker diabetes, kokosbloesem suiker dieet, kokosbloesem suiker fructose, kokosbloesem suiker glycemische index, kokosbloesem suiker online bestellen, kokosbloesem suiker voor diabetici, kokosbloesemsuiker, kokosbloesemsuiker alternatief, kokosbloesemsuiker bakken, kokosbloesemsuiker bestellen, kokosbloesemsuiker calorieen, kokosbloesemsuiker candida, kokosbloesemsuiker caramel, kokosbloesemsuiker en candida, kokosbloesemsuiker en diabetes, kokosbloesemsuiker en palmsuiker, kokosbloesemsuiker ervaringen, kokosbloesemsuiker gezond, kokosbloesemsuiker kcal, kokosbloesemsuiker kopen, kokosbloesemsuiker kopen ekoplaza, kokosbloesemsuiker of agave, kokosbloesemsuiker vervangen door, kokosbloesemsuiker voordelen, kokosbloesemsuiker zelfde als palmsuiker, kokospalmsuiker, kokossuiker, palmsuiker, recept kokosbloesemsuiker, stevia, suiker, suiker vervangers, suikerverslaving, suikervervangers, toepassingen kokosbloesemsuiker, welke suiker is het gezondst, welke suikervervanger is gezond, welke suikervervanger is het beste, welke suikervervanger is het gezondst
Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker
Suiker vervangen door kokosbloesemsuiker.
Dat suiker gevaarlijk is voor de gezondheid heb je kunnen lezen in mijn vorige artikel; Suiker is vergif voor je lichaam. Helaas hebben de meeste mensen veel behoefte aan zoetigheid en dan kan je het beste kiezen voor iets wat ook nog mineralen bevat zoals kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker bevat namelijk B-vitamines, kalium, zink, magnesium en ijzer.
Wat is kokosbloesemsuiker?
Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit kokosbloesem.
Het is een natuurlijke suiker die niet geraffineerd is zoals gewone suiker, het is daarom een stuk gezonder omdat het nog mineralen bevat en een lagere glycemische index heeft. De glycemische index is van belang voor de bloedsuikerspiegel, hoe hoger de glycemische index van een product hoe sterker de bloedsuikerspiegel stijgt.
Bij het eten van producten met een hoge glycemsiche index (bewerkte/geraffineerde voeding) stijgt de bloedsuikerspiegel enorm snel, een enorme piek krijg je dus daarvan, als gevolg van de grote stijging daalt de bloedsuikerspiegel ook weer heel snel waardoor je minder snel verzadigd bent. Door het eten van producten met een hoge glycemische index ben je minder snel verzadigd en zal je daarom weer eerder honger krijgen. Je weet wel, dat gevoel alsof je elk moment kan flauwvallen, trillerig begint te worden of gewoon zo’n zin in eten en vooral zoet krijgt dat je jezelf haast niet kunt beheersen. Daarom is het belangrijk dat als je zoet wilt vervangen omdat je eens iets lekkers wilt bakken dat je kiest voor een suikervervanger die een lage glycemische index heeft. Glycemische index wordt ook wel als afkorting GI genoemd.
De smaak van kokosbloesemsuiker
Kokosbloesemsuiker is ontzettend lekker, het smaakt een beetje naar karamel.
Je moet natuurlijk wel van de karamel smaak houden maar ik ben helemaal ‘om’ en heb altijd een potje kokosbloesemsuiker in huis voor als ik eens iets lekkers ga bakken.
Dus nu maar massaal aan de kokosbloesemsuiker?
Nee, suiker blijft suiker en teveel zoet is nooit goed. Alles waar TE voor staat is trouwens nooit goed, even dat je het weet ;). Alles is giftig, als de hoeveelheid maar groot genoeg is -> de dosis maakt dus het vergif. Als je meer wilt weten over waarom suiker en teveel zoet slecht voor ons is dan kan je deze 2 artikelen even lezen;
Waarom het niet lukt om te stoppen met suiker eten
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Welke suikervervanger gebruik jij?
Lees ook;
Verborgen suikers in voeding
Verborgen suikers in producten
Gezonde zoetmiddelen
Zoetstof ongezond
Suikervervangers slecht?
Suikerverslaafd? Tips om er van af te komen vind je hier
Ik heb het in de kast staan! Ik bak er vooral mee. Ook heb ik oersuiker.
Gewone suiker zie ik ook als wit gif en dat is het ook.
Ja goed bezig! Dan krijg je in elk geval extra mineralen binnen! Oersuiker schijnt nog weer een iets hogere GI te hebben dus iets meer invloed op de bloedsuikerspiegel, daarom kies ik toch eigenlijk altijd voor kokosbloesemsuiker! Hoe smaakt oersuiker? Heb ik nog nooit los geproefd haha
Ik gebruik ook kokosbloesemsuiker in mijn koffie ipv gewone suiker. Ik merk wel dat het minder zoet is. Stevia vind ik gewoon niet te eten. Bakken met kokosbloesemsuiker heb ik nog niet gedaan omdat ik niet goed weet wat de verhouding kokosbloesemsuiker – suiker is als je het een door het ander wilt vervangen, juist omdat ik merk dat kokosbloesem minder zoet is denk ik dat je het niet 1:1 kunt vervangen.
Hoe doe jij dat?
Ik doe meestal wel 1 op 1, maar bij mij is het al een hele tijd geleden dat ik de gewone suiker de deur uit heb gedaan haha, misschien moet je gewoon een beetje extra toevoegen en een beetje creatief zijn met de recepten, gewoon een beetje uitproberen! Dat doe ik vaak ook, want de een houdt ook meer van zoet dan de ander en soms kom ik ook wel eens recepten tegen die ik niet zoet genoeg vind! Meestal maak ik beslag en bak ik eerst een koekje daarvan, als het goed smaakt laat ik de rest zo en anders voeg ik nog wat kokosbloesemsuiker toe en bak ik ze dan pas!
Ik heb recentelijk kokosbloesemsuiker leren kennen en gebruik nu geen ‘witte’ suiker meer. Het is een uitstekend alternatief en je hebt ook minder nodig dan de gewone witte suiker. Interessant artikel.
Ja het is een fijn product he? Mooi dat het jou ook goed bevalt! En leuk dat je het een interessant artikel vind 😀
Het smaakt naar karamel?! Nu weet ik zeker dat ik het ga proberen 😀
Ja vind het wel naar karamel smaken! Het is echt heerlijk je moet het echt eens proberen!
Ik gebruik het al een aantal jaar, ideaal om geraffineerde suiker te vervangen. Momenteel lukt het me zelfs om te bakken zonder suiker, enkel met banaan en dadels zoeten. Heel lekker en valt hier thuis ook goed in de smaak.
Wow dan ben je helemaal goed bezig!! Ik wil dat ook wat meer proberen met banaan en dadels, vooral dadels zijn ook erg handig! Bananen maken veel dingen vaak wat natter, maar dat kan je vaak ook wel weer opheffen door minder water of rijstmelk ofzo te gebruiken (A)
Erg interessant om te lezen. Ik gebruik zelf eigenlijk bijna nooit meer suiker. Tenminste, uit de suikerpot….Verborgen suikers nog wel af en toe.
Goed artikel! Bedankt voor de tip! Ik ga binnenkort kokosbloesemsuiker halen. ben erg benieuwd naar de smaak! dankjewel!
Wel goed van je dat je er al wat bewuster mee bezig bent! Stapje voor stapje kan je steeds gezonder gaan eten toch? Je hoeft niet alles in een keer te veranderen, dat is alleen maar frustrerend haha 😛