Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dadelstroop maken

dadelstroop-maken

Kan je zelf dadelstroop maken? yes you can! Het is echt heel erg simpel om je eigen dadelstroop te maken en veel gezonder en verser! Wie weet hoe lang die dadelstroop al in de winkel stond, dat kan niemand je namelijk vertellen. Daarom altijd zoveel mogelijk je producten vers maken, het is vaak veel lekkerder en gezonder.
Dit is mijn makkelijkste recept ooit en een goede basis voor in veel taarten, cakes en koekjes. Je kunt deze dadelstroop namelijk gebruiken als zoetmiddel en je kunt het gebruiken in plaats van kokosbloesemsuiker, stevia en honing.

Dadelstroop maken – bereiding

Je moet de dadels een tijdje laten weken in een laagje water, zelf zet ik ze de avond er voor alvast in een bakje met water. Mix de dadels in de keukenmachine of in de foodprocessor tot dadelstroop. Als je de dadelstroop minder dik of minder vloeibaar wilt hebben, kan je het water waarin de dadels zijn geweekt gebruiken voor iets anders zoals een smoothie. De bovenste foto is gemaakt met door de dadels en het water (waarin de dadels geweekt zijn) te mixen. En de foto hieronder is alleen de gemixte dadels.

dadelstroop-maken

Dadels lekker en gezond!!

Dadels zijn super lekker en ook nog eens heel erg gezond! Dadels bevatten veel vitamine B en vooral vitamine B6. In 100 gram dadels zit al bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B6. Verder zit er vitamine B1, B2, B3, B5, B11 en vitamine A. Qua mineralen bevatten dadels koper, kalium, mangaan, magnesium, ijzer, fosfor, zink en calcium. Let wel altijd op dat je niet teveel zoet en suiker neemt, dadels zijn wel gezond maar alles wat je teveel eet of drinkt is niet goed. De glycemische index van gedroogde dadels is ongeveer 80. Verse dadels hebben een glycemische index van 60 en een dadelstroop uit de winkel ongeveer 100.
Hoe lager de glycemische index, hoe minder het de bloedsuikerspiegel beïnvloed.
Als de glycemische index hoog is, is dat niet direct een teken dat een product ongezond is, wel krijg je daardoor eerder de bekende ‘pieken’ en ‘dalen’ in de bloedsuikerspiegel. Door producten met een hoge glycemische index te combineren met producten met een lage glycemische index, daalt de (gemiddelde) glycemische index. Het combineren van een product met een hoge glycemische index, met vet (bijvoorbeeld kokosolie) of eiwit verlaagt de glycemische index ook.

Maak ook eens deze lekkere cacao dadel balletjes of de munt dadel balletjes.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Wat is jouw favoriete recept met dadels?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
maqui smoothie
cranberry blueberry smoothie
groene banaan kiwi smoothie met kaneel
blueberry smoothie