Tags
cake superfoods, gezonde cake, gezonde chocoladecake, gezonde vegancake, suikervrije chocoladecake, vegan, vegan chocoladecake, veganistische cake, veganistische cake met kokosbloesemsuiker, veganistische chocoladecake
Vegan chocoladecake
Zin in een lekkere en gezonde chocoladecake? Maak dan eens deze heerlijke cake, dit recept is vegan, vrij van geraffineerde suikers en dus veel gezonder dan gewone chocoladecake omdat kokosbloesemsuiker een erg lage GI heeft waardoor het minder invloed heeft op de bloedsuikerspiegel.
Ingrediënten
100 gr spelt bloem
100 gr kokos meel
200 gr kokosbloesemsuiker
4 dikke eetlepels biologische cacao poeder
1 theelepel baking soda
halve theelepel (keltischzee)zout
5 dikke eetlepels kokosolie
1 theelepel vanille extract of poeder
1 theelepel appelazijn
250 ml kokos melk (aroy D, terrasana of Dr Martin zijn zonder E-nummers)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet ondertussen een springvorm of cakeblik in met kokosolie.
2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een pannetje op het vuur, zodat de kokosolie smelt, tot het een glad mengsel is en giet het dan in de springvorm en zet het ongeveer (30/)40 minuten in de oven. De tijd hangt af van hoe warm de oven al is, je kan zelf in de gaten houden of de cake al eerder klaar is.
Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.
Wat is jouw favoriete gezonde dessert / taart / cake?
Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien