Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Caloriearme chips maken

appelchips-maken

Ik ben dol op snacks; van zoet tot hartig! Ik ben gewoon dol op lekker en veel eten, maar het moet natuurlijk wel zo gezond mogelijk zijn en als het even kan ook nog eens caloriearm. Caloriearm betekend namelijk dat je er extra veel van kunt snacken en dat is altijd fijn, vooral als het weer eens weekend is en je een verschrikkelijke behoefte hebt aan een lekkere snack voor op de bank. Met dit recept kan je zelf caloriearme chips maken, zodat je er lekker veel van kunt snacken! No worries, het is echt super gezond en 100% puur en natuurlijk! Je kunt namelijk caloriearme chips maken van groente en fruit. Mijn 3 favorieten heb ik voor je op een rijtje gezet; zoete aardappel chips, pastinaak chips en appelchips! Zelf voeg ik altijd wel wat kokosolie extra vierge toe, maar wil je dat liever niet dan kan je het ook zonder de kokosolie maken. Kokosolie verbeterd wel de opname van betacaroteen uit de chips!
Ohja, wil je graag dat alle voedingsstoffen behouden blijven? Gebruik dan een dehydrator, deze droogt op lage temperaturen waardoor de voedingsstoffen goed behouden blijven. Het is echt de investering waard hoor ik om mij heen dus ik ben inmiddels aan het sparen ;).

3x caloriearme chips maken

Caloriearme chips maken; 1. Zoete aardappel chips
zoete-aardappel-chips

Sinds ik de zoete aardappel heb ‘ontdekt’ ben ik helemaal verslaafd aan deze heerlijke zoete aardappel chippies! Zoete aardappel kan je voor veel meer dingen gebruiken zoals voor stamppot en in brownies. Binnenkort zal ik zeker nog wat recepten plaatsen met zoete aardappel, omdat het zo lekker en gezond is!

Caloriearme chips maken; 2. Pastinaakchips
pastinaakchips

Deze lekkere pastinaakchips is ook zeker een aanrader! Pastinaak is heel erg lekker en gezond. Pastinaak vind ik zelf een beetje op de smaak van wortel lijken en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar zoete aardappel omdat dit net wat zoeter is! Maar dit is zeker een aanrader om eens te maken als je geen zin hebt in zoete aardappel chips, vaak maak ik 1 pastinaak en 1 zoete aardappel in de oven en eet ze dan dus gemixt op.

Caloriearme chips maken; 3. Appelchips
appel-chips-maken

Mijn nieuwe favoriet; appelchips staat nog niet online maar ik zal je uitleggen hoe ik dit heb gemaakt.

Ingrediënten
Appels
Citroensap (een heel klein beetje)
Kaneel

Bij mij werd het meer warme appel uit de oven maar als je er echte chips van wilt maken kan je ze er natuurlijk altijd langer in laten staan.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Haal het klokhuis van de appel er uit met een appelboor. Draai de appel een slag zodat je de appel met een mes in kleine ringen kan snijden.

caloriearme-chips-maken

Als je de appels allemaal in dunne appelringen hebt gesneden leg je ze op een bakpapier en kan je er nog een beetje citroensap en kaneel over heen strooien.
Wil je echte appelchips dan moeten ze er ongeveer 2,5uur in, het verschilt wel per oven dus let er wel goed op! Ik doe ze meestal niet zo lang er in en geniet dan van mijn lekkere warme appel’chips’ uit de oven.

Heb jij al eens zelf groente of fruit chips gemaakt? Welke variant heb je gemaakt en wat vond je er van?

chanoe

Lees ook;
magnesiumtekort symptomen
zechsal magnesiumolie ervaringen

tips om gezonder te eten
gezonder eten in 4 stappen
waarom sole drinken?