Tags

, ,

Smoothie bowl maken

smoothiebowl-maken

Smoothie bowl maken

In plaats van het drinken van een smoothie kan je het natuurlijk ook opeten!
Het is dan handig om een beetje een dikkere smoothie te maken zodat je het als ‘yoghurt’ of ‘vla’ kunt eten uit een kommetje. Als je je smoothie uit een kommetje eet noemen ze het ook wel smoothie bowl. Het leek mij ook wel wat een smoothie bowl maken, dus mijn eerste creatie was geboren ;). Het heeft natuurlijk een hele andere smaak maar de structuur en dikte lijkt wel op die van vla, alleen dan is dit natuurlijk veel gezonder!
Je gebruikt namelijk alleen rijstmelk, avocado, banaan en wortel voor de smoothie en als topping kan je bijvoorbeeld wat kokosrasp en rozijnen gebruiken.
Neem altijd biologische rozijnen en kokosrasp, lees ook even het artikel; kokosmelk gezond of ongezond waarin ik heb uitgelegd waar een gezonde kokosrasp aan moet voldoen.

smoothiebowl-recept

Smoothie bowl recept

400 ml rijstmelk
4 gekookte of gestoomde wortelen
1 avocado
1 banaan

Topping; halve banaan, genoeg rozijnen of dadels om het zoeter te maken en een beetje kokosrasp!

Stoom de wortelen, als deze klaar zijn doe je alles in een blender of mix je alles door elkaar met een staafmixer. Doe je smoothie in een kommetje en dan nog de topping er over. Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Maken jullie vaak smoothies of een smoothie bowl? Wat is je favoriete recept?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
vegan sushi maken