Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Witlofsalade vegan

witlofsalade-vegan

Witlofsalade vegan recept

Ik ben niet dol op witlof, absoluut niet! Sterker nog, ik vind het vaak gewoon niet te eten! Een paar jaar geleden was ik ergens op visite en zou ik mee gaan eten.
Drie keer raden wat er op tafel stond……. Juist witlof! Ik eet het dan natuurlijk wel netjes op, maar dat ik witlof lekker zou vinden had ik niet verwacht! Ik weet niet of ik het als ovenschotel lekker zou vinden maar als salade was het in elk geval heel erg geslaagd!

De laatste tijd dacht ik, laat ik zelf eens witlofsalade gaan maken! Witlof is dus in dit geval lekker en gezond. Google maar eens en je zult vinden dat witlof vitamine B1, B2, C, calcium en ijzer bevat.

Witlofsalade vegan – Ingrediënten

Witlof
Sla
Komkommer
Appel
Dadels
Olijfolie extra vierge
Ahornsiroop

Snijd de witlof, komkommer, appel en dadels in kleine stukjes en mix het door de gesneden sla heen. Voeg dan een lekkere dressing toe van een beetje olijfolie met ahornsiroop. En je salade is klaar voor gebruik!

Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet maar je hebt in verhouding wel aardig wat appels nodig als je net als mij van een ‘zoetere’ salade houdt.
Je kunt natuurlijk van alles toevoegen zoals stukjes zoete aardappel, pompoen of wortel.
Het is echt een simpele, basic salade. Makkelijk te maken en je kunt variëren met ingrediënten, zo maak je zelf de lekkerste en gezondste salades!
Dit is ook heel erg makkelijk om van te voren klaar te maken, zolang je de dressing apart houdt en misschien een beetje citroensap over de salade doet.
Citroensap zorgt er voor dat de appel niet bruin wordt, dus dan blijft je salade lekker fris en fruitig 😉

Ohja, ook leuk om te weten! Witlof is erg goed voor de lever omdat het de aanmaak van gal stimuleert. Witlof zorgt er ook voor dat de lever minder glucose aanmaakt, dus ook goed voor diabetici.

Wil je nog meer lekkere en gezonde recepten? Maak bijvoorbeeld eens zoete aardappel chips of pastinaakchips.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lekkere, gezonde recepten of informatie over gezond leven? Volg mij dan op facebook of meld je links aan de zijkant aan met je e-mail adres en ontvang een melding bij elke update van mijn site.

Maak jij wel eens witlofsalade? Wat is je favoriete recept?

chanoe

Maak ook eens deze recepten;
chocoballen met kokos
silken tofu chocolade vla
vegan chocolademousse
vegan chocolade aardbeien
vegan sushi maken